Zvizdić se nije pojavio na sjednici SDA :: Semberija INFO ::

 

Zvizdić se nije pojavio na sjednici SDA


SARAJEVO - Potpredsjednik SDA Denis Zvizdić nije se pojavio na današnjoj sjednici stranačkog Kolegija na kojoj će jedna od tema biti i njegov sukob sa predsjednikom te partije Bakirom Izetbegovićem, javljaju federalni mediji.

Ovo je prva sjednica  Kolegija nakon održanih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini na kojima je SDA izgubila vlast u većim bh. gradovima, te doživjela veliki poraz u Kantonu Sarajevo nakon čega su pojedini članovi Kantonalnog odobra SDA Sarajevo podnijeli ostavke.

Sjednica se održava nakon burnih rasprava između potpredsjednika stranke Denisa Zvizdića i predsjednika stranke Bakira Izetbegovića te njegove supruge Sebije.

Zvizdić je zatražio ostavku cijelog Kantonalnog odbora SDA i rekonstrukciju stranke kazavši kako su loša kadrovska rješenja dovela do haotičnog stanja te da stranka treba preuzeti odgovornost, ali i ponuditi izvinjenje građanima.

Zvizdićev ultimatum za promjene u KO SDA je samo posljednja karika u lancu nemilih događaja za ovu stranku - od odlaska Aljoše Čampare, preko pada u popularnosti u cijeloj BiH, posebno u Sarajevu do pada Vlade Kantona Sarajevo.

Nakon sjednice se očekuje obraćanje vrha SDA javnosti sa zaključcima.

Nezavisne novine