POLITIČKI PORAZ, NE SMIJE BITI RAZLOG ZA OBRAČUN SA GRAĐANIMA :: Semberija INFO ::

 

POLITIČKI PORAZ, NE SMIJE BITI RAZLOG ZA OBRAČUN SA GRAĐANIMA


Foto: RTRS
Poslanik PDP-a, u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Milenko Vićanović oštro se protivi namjeri Vlade Republike Srpske, koja je za današnju sjednicu, kao 15. tačku dnevnog reda pripremila: „Razmatranje Prijedloga odluke o stavljanju van snage Odluke o prenosu akcija Republike Srpske u AD „Grad“ Bijeljina na Grad Bijeljinu broj 04/1-012-2-2418/20 („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 91/20).

Narodni poslanik Milenko Vićanović podsjeća javnost, da je Odlukom Vlade Republike Srpske, prije samo dva mjeseca,25.9.2020.godine,  prenesena nadležnost o vlasništvu kapitala, sa Vlade Republike Srpske na Grad Bijeljinu.

Opšte je poznato, da je prenos vlasništva kapitala bio i jedan od tačaka koalicionog sporazuma između SNSD-a i bivšeg Gradonačelnika Miće Mićića, za protekle lokalne izbore, te pozvao i ostale Narodne poslanike u Skupštini Republike Srpske, a koji predstavljaju građane Bijeljine i koje je birao narod  Semberije, da se izjasne po ovom pitanju i da stanu u zaštitu interesa građana Bijeljine i Semberije.

Pozivam Nedeljka Ćorića, Milicu Lovrić, Milutina Tasovca, Milana Dakića, Tomicu Stojanovića, Darka Mitrića i Diku Cvijetinovića, da javno iznesu svoj stav o ovoj namjeri Vlade Republike Srpske, te ih pozivam na odgovoran odnos prema interesima građana Bijeljine i Semberije, te da iskažu jedinstven stav i usprotive se  ovakvoj Odluci Vlade Republike Srpske.

Milenko Vićanović, postavlja pitanje pomenutim poslanicima: „ Da li nas je narod Semberije izglasao da radimo u njegovom interesu ili interesu pojedinaca ili usko političkih interesa pojedinaca? Da li su pogrešne političke procjene, loš izborni rezultat, te frustracija i revolt jednog čovjeka, razlog kažnjavanja svih građana Bijeljine i Semberije? Da li postoji negdje neki Grad koji ne upravlja svojim gradskim građevinskim zemljištem i gradskim tržnicama i pijacama, nego to u njegovo ime radi Vlada?“

Vićanović postavlja pitanje Vladi Republike Srpske, da li je Bijeljina sastavni dio Republike Srpske i zašto, ako građani Bijeljine imaju svoj politički stav, treba da budu kažnjeni!? Politički poraz ne smije biti razlog za obračun sa građanima.

Pravo svakog građanina je da bira i da bude biran, ali niko nema pravo da se preko institucija vlasti obračunava sa političkim neistomišljenicima, te da kažnjava jedan grad i njegove građane. Da li sada na red dolazi odustajanje i od ostalih tačaka iz predizbornog koalicionog sporazuma!? Da li će Semberci ostati i bez auto-puta, izgradnje sistema za zaštitu od poplava, autobuske stanice, sportske dvorane i ostalih famozno najavljivanih projekata, a koji treba da olakšaju život i funkcionisanje Grada i građana Semberije?

To ne smije da se desi i zato „pozivam Narodne poslanike iz Bijeljine, da zajedno stanemo na stranu naroda Semberije koji nas je birao, u čije ime nastupamo i za čije interese smo dužni da radimo“.