Jedna nepravilnost u 761 kontroli :: Semberija INFO ::

 

Jedna nepravilnost u 761 kontroli


Inspekcija je u jednom slučaju utvrdila nepravilnost prilikom 761 kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, zbog čega je izrečena kazna u iznosu od 1.000 KM.

Iz Inspektorata Republike Srpske konstatuju da su, na osnovu navedenih pokazatelja, pojačan inspekcijski nadzor i preduzimanje oštrijih mjera prema nesavjesnim pojedincima koji krše zakon rezultirali smanjenjem broja utvrđenih nepravilnosti.
 
- Generalno, privredni subjekti su pokazali odgovornost, spremnost za saradnju i sprovođenje preporuka i uputstava zdravstvenih stručnjaka o mjerema kojih se trebaju pridržavati u cilju nesmetanog rada i suzbijanja bolesti izazvane virusom korona - saopšteno je iz Instituta.
 
Inspekcija će nastaviti sa pojačanim kontrolama na terenu, te pozivaju privredne subjekte da nastave dosljedno sprovoditi preventivne mjere i na taj način pruže podršku organima i institucijama koje preduzimaju velike napore da bi zaštitili zdravlje stanovništva i da inspektorima na terenu budu saradnici i partneri.
 
- Imajući u vidu da je epidemiološka slika pogoršana, pozivamo i građane da prevenciju stave na prvo mjesto i da na svom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju - navodi se u saopštenju.
 
Inspekcija je do sada izvršila više od 25.500 kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od oko 365.000 KM, dok je za 30 objekata izrečena mjera zabrane rada.

Izvor: RTRS