BIJELjINA: OBLAČNO, POPODNE RAZVEDRAVANjE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: OBLAČNO, POPODNE RAZVEDRAVANjE


U Republici Srpskoj promjenjljivo do pretežno oblačno, ponegdje na sjeveru sa cjelodnevnom oblačnošću, u drugim predjelima sa sunčanim intervalima, a u južnoj polovini zemlje i sunčanim vremenom. U Bijeljini je u 7,00 časova izmjereno 6, najviša dnevna temperatura vazduha do 13 stepeni.

Ujutro u nižim predjelima sjevernog pojasa zemlje oblačno i prohladno, a po kotlinama i riječnim dolinama sa maglom, koja će se lokalno duže zadržati. Na planinama slab mraz. Na istoku uz uslove za slabu kišu ili rosulju. Na jugu Hercegovine sunčano.
 
Tokom dana u nižim predjelima u sjevernoj polovini zemlje doći će do razbijanja niske oblačnosti, pa će se javiti sunčani intervali. U većini predjela će biti sa umjerenom dnevnom oblačnošću uz sunčano vrijeme. U planinama i na jugu uz malu dnevnu oblačnost sunčano. Jedino će na sjeveru i dalje biti mjesta sa cjelodnevnom niskom oblačnošću uz tmurno vrijeme.
 
Vjetar slab i promjenjljiv.
 
Minimalna jutarnja temperatura od 2°C do 7°C, na jugu do 9°C, u višim predjelima od -2°C.
 
Najviša dnevna temperatura od 12°C do 17°C, na planinama i u nižim krajevima gdje se magla ili niska oblačnost bude zadržala od 9°C.
 
(Bijeljina Danas / RHMZRS)