U KOVID BOLNICE U BIJELjINI DNEVNO SE PRIMA VIŠE OD 20 BOLESNIKA :: Semberija INFO ::

 

U KOVID BOLNICE U BIJELjINI DNEVNO SE PRIMA VIŠE OD 20 BOLESNIKA


Krizni štab Bolnice i jutros je održao sastanak na kojem je razmatrana mogućnost proširenja kapaciteta za bolesnike sa teškom kliničkom slikom kovida 19. Na liječenju u Kovid bolnicama u Bijeljini je 120 bolesnika.

Dvije trećine je sa teškom kliničkom slikom, a više od 30 oboljelih je životno je ugroženo. Na respiratoru je osmoro(8) bolesnika,od kojih je dvoje (2) intubirano. U toku jučerašnjeg dana bilo je 20 prijema, a samo 4 otpusta. Među hospitalizovanim ima i mlađih osoba sa teškom kliničkom slikom i novorođenče od kovid pozitivne majke.

Iako je manji broj novoregistrvanih u Bijeljini za protekla 24 sata, procenat novozaraženih je i dalje visok u odnosu na broj testiranih. Epidemiološka situacija  je veoma ozbiljna  i zato se mi iz Bolnice
pripremamo za najgori scenario.

Od javnosti očekujemo solidarnost i jedinstvo u borbi protiv pandemiije korona virusom. Tražimo i molimo da se  doslijedno pridržavamo propisanih mjera zaštite/ nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičke distance, održavanje higijene ruku/, jer samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo zaustaviti ovaj pik epidemije i spriječiti veliki pritisak na zdravstveni sistem.