Nešković: Obezbijediti sredstva za dodatno medicinsko osoblje :: Semberija INFO ::

 

Nešković: Obezbijediti sredstva za dodatno medicinsko osoblje


Član Odbora za zdravstvo SDS-a dr Želimir Nešković pozvao je Vladu Republike Srpske i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske da obezbjede dodatnih 5 miliona KM na osnovu kojih bi 1.000 medicinskih tenhičara i 80 ljekara, svršenih studenata medicine, ušlo u obuku u Kovid bolnice.
 
„Zbog izrazite potrebe za povećanjem kapaciteta u radu novootvorenih Kovid bolnica širom Republike Srpske, svojim radom i što hitnijim angažmanom, ovo medicinsko osoblje bi pomoglo zdravlju stanovništvu Srpske“ - rekao je Nešković koji je i direktor Doma zdravlja Lopare.
 
On je poručio da bi na ovaj način Ministarstvo zdravlja Republike Srpske osim urgentne potrebe i rješavanja zdravstvenog stanja građana, u vrijeme izrazite pogoršane situacije u vezi sa korona virusom, zaposlilo preko 1.000 mladih ljudi koji su potrebni Republici Srpskoj.
 
„Oni su u ovom momentu, kada rapidno raste broj oboljelih od korona virusa, najpotrebniji za zdravlje građana Republike Srpske“ -  ocjenio je Nešković.
 
Za SDS, ističe Nešković, zdravlje građana je iznad svake politike i političke kampanje.
 
„Imajući potpuno razumijevanje prema bolnicama  koje šire svoje kapacitete, za Kovid bolnice, koje otvaraju u svojim regijama, znajući da im u tome pomažu lokalne zajednice koje gravitiraju u tim bolnicama, potpuno razumijemo da oni obezbjeđuju tehnička sredstva za rad novootvorenih kapaciteta Kovid bolnice, ali za finasniranje rada zdravstvenih radnika neophodna je pomoć resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske“ - zaključio je Nešković.
                                                                        
​SDS - Sektor za politiku i medije