Predsjednici Srpske uručena zahvalnica Kola srpskih sestara :: Semberija INFO ::

 

Predsjednici Srpske uručena zahvalnica Kola srpskih sestara


Predstavnici Kola srpskih sestara "Sveta Marija Magdalena" iz Ugljevika uručili su danas predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović zahvalnicu za pomoć i podršku koju godinama pruža ovom udruženju, kao i ikonu Presvete Bogorodice. 
 
Cvijanović je, tokom posjete Kolu srpskih sestara u crkvi Svete Petke u Ugljeviku, izrazila zahvalnost na poklonu i spremnost da nastavi svaku vrstu pomoći svim kolima srpskih sestara u BiH ima oko 60. 
 
Članica Kola Milka Bogićević zahvalila je predsjednici Srpske na dosadašnjoj saradnji i na pokroviteljstu 11. Sabora kola srpskih sestara koji je održan u septembru u crkvi Svete Petke u Ugljeviku. 
 
Duhovnik Kola srpskih sestara "Sveta Marija Magdalena" protojerej-stavrofor Milan Topić izrazio je zadovoljstvo što je predsjednica Srpske danas u posjeti crkvi Svete Petke Paraskeve, jer zbog epidemiološke situacije u septembru nije bila u mogućnosti da prisustvuje Saboru kola srpskih sestara.
 
- Dugujemo joj ogromnu zahvalnost što je bila pokrovitelj 11. Sabora, što pomaže rad ovog i svih kola srpskih sestara, a danas nam je potvrđeno da će ta pomoć, svakako biti nastavljena i da će biti još bolja - rekao je Topić Srni. 
 
On je naveo da u Republici Srpskoj, Brčko distriktu i Federaciji BiH ima ukupno 56 kola srpskih sestara. 
 
- Radujemo se ovoj posjeti i vjerujemo da će saradnja i ubuduće biti dobra, te da će se zajednički raditi za dobrobit svih, srpske crkve, srpskog naroda i svih ljudi dobre volje - rekao je Topić.