TRB POČEO SARADNjU I SA KOMPANIJAMA IZ SRBIJE :: Semberija INFO ::

 

TRB POČEO SARADNjU I SA KOMPANIJAMA IZ SRBIJE


Kompanije Tehnički remont Bratunac /TRB/ i Green power turbine systems /GPTS/ doo Beograd potpisale su ugovor o saradnji  na zajedničkim projektima i nastupima na trećim tržištima.

Ovim ugovorom odlična poslovna saradnja dvije izvozno orijentisane kompanije namjenske industrije je  konkretizovana i obuhvata kreiranje  i realizaciju zajedničkih projekata. Prvi zajednički posao biće realizovan u novom pogonu TRB-a u Bratuncu „Iskra“  koji radi punim kapacitetom.



Za TRB ovaj ugovor je značajan jer je  prvi ugovor  sa nekom kompanijom iz Srbije. Njegovim potpisivanjem,   Green power turbine system  više neće biti samo kupac proizvoda TRB-a nego i  partner na trećim tržištima, kao i na budućim sajmovima.

I TRB i Green power turbine systems konstantno ulažu u mlade i profesionalne kadrove inženjere i tehničko osoblje koji se znanjem i inovacijama bori na  surovom međunarodnom tržištu.

TRB i u okolnostima pandemije virusa korona intenziivno radi, sklapaju se novi ugovori,  nije otpušten nijedan radnik, a u planu su i nova zapošljavanja.

Ugovor o saradnji dvije kompanije potpisali su   15. oktobra u prostorijama TRB-a u Bratuncu direktor Green power turbine systems Slobodan Petković i izvršni direktor za podršku TRB-a Marko Mrkajić.