TRAMP PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON POVRATKA IZ BOLNICE :: Semberija INFO ::

 

TRAMP PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON POVRATKA IZ BOLNICE


Foto: Reuters / Tom Brenner
Američki predsjednik Donald Tramp pojavio se prvi put u javnosti od povratka u Bijelu kuću, nakon što je tri dana proveo u bolnici kada je utvrđeno da je zaražen virusom korona.

Tramp je govorio sa balkona Bijele kuće na događaju nazvanom "mirni protest za red i zakon", kome je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi koji su stajali na travnjaku. Njegov nastup vidi se kao prvi korak ka nastavku pune kampanje naredne sedmice.

Bijela kuća nije objavila rezultate najnovijeg Trampovog testa na kovid 19 i nije željela da kaže kada je posljednji put bio negativan.

Portparolka Bijele kuće rekla je juče da će Tramp biti testiran na kovid 19 i da neće izlaziti u javnost ako se utvrdi da i dalje može širiti virus.

Tramp, čija se kampanja posljednjih mjeseci zasnivala na redu i zakonu u vrijeme antirasnih protesta, rekao je da će policajci koji prekorače ovlaštenja biti kažnjeni, ali da se nikada ne smije dozvoliti da rulja vlada.

U međuvremenu, predsjednički kandidat demokrata Džozef Bajden ponovo je danas bio negativan na virus korona, saopšteno je iz njegovog štaba, prije nego što je otišao za Pensilvaniju u okviru predizborne kampanje.
 
(SRNA)