KRIVOKAPIĆ: DO 8. NOVEMBRA NOVA VLADA CRNE GORE (VIDEO) :: Semberija INFO ::

 

KRIVOKAPIĆ: DO 8. NOVEMBRA NOVA VLADA CRNE GORE (VIDEO)


Foto: Luka Zeković
Lider koalicije za "Budućnost Crne Gore" i budući mandatar Zdravko Krivokapić rekao je nakon konsultacija sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem da je današnji dan pobjeda demokratije.

​- Svi u Crnoj Gori treba da znaju da je narodna pobjeda doživjela formalizovanje. Imali smo otvoren, jasan, konkretan odgovor Đukanovića koji je u skladu sa ustavnim ovlašćenjima mogao da pravi drugu kombinatoriku.Ta kombinatorika u ovom trenutku nije bila potrebna. Želimo da što prije krenemo sa mnogobrojnim reformama, ja se nadam da će pregovori trajati ne duže od 8. novembra usaglasiti interese i vrlo brzo ponuditi Skupštini prijedlog nove Vlade koja će imati obavezu da sagledamo integralno čitav sistem državne uprave i da do osmog, po dubini sagledamo mjesta koja pripadaju državnoj upravi - izjavio je on.

Dodao je da do sada nisu imali formalne kontakte sa nacionalnim manjinama, ali da će i to biti riješeno.

- Uputiću pozive svim strankama nacionalnih manjina. Najvažnije nam je da budućnost Crne Gore od ovog dana bude drugačija - naglasio je.

Aleksa Bečić, predsjednik Skupštine Crne Gore, rekao je da očekuje i formalno dostavljanje prijedloga da Zdravko Krivokapić bude mandatar.

- Očekujem i formalno dostavljanje predloga da gospodin Krivokapić bude postavljen za mandatara nove Vlade. Ja ću kao predsjednik Skupštine u najkraćem mogućem roku organizovati sjednicu za izbor nove Vlade - naveo je on.

Lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović istakao je da je predsjednik Crne Gore prihvatio realnost.


- Nema nikakvih potreba za podizanjem tenzija. Mislim da smo u jednom korektom razgovoru došli do rješenja. Predsjednik Crne Gore je prihvatio realnost - rekao je Abazović.

On je dodao da građani treba da budu relaksirani.

- Krenućemo sa kohabitacijom i krećemo u dalji razvoj. Ostaje odgovornost na mandataru da predloži članove Vlade. Dobili smo obećanje od predsjednika da oni neće praviti opstrukcije, ne treba nam više svađe. Ovo je veliki dan za Crnu Goru i treba da se radujemo - naveo je Abazović.

Najduže za mjesec dana očekujemo da čujemo sastav nove Vlade i ekspoze, zaključio je on.
 
(sputniknews.com)