ŠTO PRIJE POSTIĆI DOGOVOR O FORMIRANjU NOVE VLADE CRNE GORE :: Semberija INFO ::

 

ŠTO PRIJE POSTIĆI DOGOVOR O FORMIRANjU NOVE VLADE CRNE GORE


Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković i kandidat za mandatara crnogorske vlade Zdravko Krivokapić izrazili su želju za postizanjem što skorijeg dogovora oko formiranja nove vlade, kao i za donošenje najboljih kadrovskih rješenja koji će odgovoriti izazovima ekonomskih reformi.

Joković je istakao činjenicu da je SNP u kadrovskom i svakom drugom pogledu spremna da zajedno sa ostalim konstituentima nove vlasti uspješno odgovori postavljenim zadacima, kao što je spremna da uspješnim vođenjem politike ujedini Crnu Goru, što je prijeko potrebno na evropskom putu usvajanja demokratskih načela i standarda.

On smatra izuzetno svrsishodnim da se oko svih kadrovskih rješenja dođe dogovorom prilikom prvog kruga zajedničkih pregovora, saopštio je SNP-a.

- Time ćemo dodatno poslati poruku odgovornosti i spremnosti da se što hitnije uhvatimo u koštac sa ogromnim problemima naslijeđenim od prethodne vlasti - istakao je Joković.

On je pozdravio napore Dritana Abazovića i pokreta URA na putu istrajnosti u borbi protiv režima DPS-a, kao i najavu njihove podrške rješenjima u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, koji je duboko podijelio Crnu Goru.

- SNP će nastaviti sa vođenjem konstruktivne politike, svjesni činjenice da su pred nama teški zadaci, ali i istorijska odgovornost pred građanima Crne Gore - saopšteno je iz SNP-a.

(SRNA)