OVJERENO 48 KANDIDATSKIH LISTI ZA LOKALNE IZBORE U MOSTARU :: Semberija INFO ::

 

OVJERENO 48 KANDIDATSKIH LISTI ZA LOKALNE IZBORE U MOSTARU


Centralna izborna komisija BiH danas je ovjerila 48 kandidatskih listi koje su ispunjavale zakonom propisane uslove za učešće na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Mostara, a za 15 je utvrđeno da imaju nedostatke.

CIK BiH je na današnjoj hitnoj sjednici, razmatrajući izvještaj o izvršenim provjerama kandidatskih listi i kandidata političkih stranaka i koalicija za učešće na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Mostara, počela proces ovjere onih koje ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Podnesene su 63 kandidatske liste sa ukupno 387 kandidata, saopšteno je iz CIK-a BiH.

U saopštenju se dodaje da će politički subjekti, za čije kandidatske liste je utvrđeno da imaju nedostatke, biti obaviješteni da ih otklone u roku od pet dana, odnosno do srijede, 7. oktobra, do 16.00 časova.

- Otklanjanje nedostataka do navedenog roka mora biti evidentirano u CIK-u BiH, te ukoliko putem pošte bude zaprimljeno izvan roka smatraće se neblagovremenim postupanjem, zato CIK BiH preporučuje lično dostavljanje dokumentacije za otklanjanje nedostataka u sjedištu CIK BiH do 7. oktobra do 16.00 časova - napominju iz CIK-a.

(SRNA)