Parastos poginulim pripadnicima 4. odreda Specijalne policije RS: Odat pomen poginulim pripadnicima najelitnije jedinice :: Semberija INFO ::

 

Parastos poginulim pripadnicima 4. odreda Specijalne policije RS: Odat pomen poginulim pripadnicima najelitnije jedinice


Parastosom i polaganjem vijenaca ispred spomen – obilježja pripadnicima Četvrtog odreda Specijalne policije, na platou ispred zgrade Policijske uprave Bijeljina, odat je pomen pripadnicima, kako je istaknuto, jedne od najelitnijih jedinica Specijalne policije MUP-a RS koja je tokom proteklog Otadžbinsko – odbrambenog rata dejstvovala na svim ratištima širom Republike Srpske.



Ratomir Draganić, ratni komandant Četvrtog odreda Specijalne brigade policije, po činu major, predsjednik udruženja veterana Četvrtog odreda Specijalne brigade policije RS, kaže da je ovo prilika da se poklonimo pred spomenikom heroja, pred onima koji su dali živote za Republiku Srpsku.



„Istovremeno, danas obilježavamo i 28 godina od formiranja Četvrtog odreda Specijalne brigade policije RS koja je, sa još osam odreda, predstavljala brigadu Policije RS, sa ciljem zaštite stanovništva i teritorije Republike Srpske od tzv. Armije BiH. Ne postoji ratište, od Hercegovine do Krajine, gdje pripadnici Četvrtog odreda Specijalne brigade policije nisu bili. Nažalost, na tim bojištima 17 pripadnika Četvrtog odreda je dalo svoje živote, a više od 300 pripadnika je ranjeno. Na spomeniku je ispisana rečenica: „Heroji ne umiru, oni hrabro ginu, da bi vječno živjeli“, istakao je Ratomir Draganić.



General Ljubiša Borovčanin, ratni zamjenik komandanta Specijalne brigade policije i predsjednik Udruženja veterana Specijalne brigade policije istakao je tom prilikom da su, kao i obično, osjećanja pomiješana.

„Uz osjećanja ponosa, sjećamo se svega onoga što su pripadnici ove jedinice postigli tokom rata na stvaranju Republike Srpske. S druge strane, tu je i osjećanje tuge i sjete, jer ne možemo zaboraviti one koji su svoje živote položili i uložili u temelje Republike Srpske i njenih institucija“, istakao je general Borovčanin. 
U ime Gradske uprave Bijeljina vijenac je položio gradonačelnik Mićo Mićić, a vijence su položili i predstavnici Gradske boračke organizacije, Policijske uprave Bijeljina, predstavnici Komande Specijalne brigade policije RS, te predstavnici Udruženja veterana ove brigade.

Semberija info - Lj.Ljubojević
Foto - B.Milošević