PODGORICA: Mladen Ivanić sa mitropolitom Amfilohijem :: Semberija INFO ::

 

PODGORICA: Mladen Ivanić sa mitropolitom Amfilohijem


Bivši član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, sastao se danas u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici sa Njegovim visokim preosveštenstvom mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, kojem je prenio svoja iskustva u vezi sa definisanjem položaja Srpske pravoslavne crkve u BiH.


 
„Kada je potpisivan sporazum Bosne i Hercegovine sa Rimokatoličkom crkvom (Vatikanom), insistirao sam da se isti sporazum potpiše i sa Srpskom pravoslavnom crkvom u cilju definisanja njenog trajnog statusa“, rekao je Ivanić.
 
Sagovornicu su saglasni da je upravo to što Srpska pravoslavna crkva traži i u Crnoj Gori – ravnopravna pozicija sa drugim vjerskim zajednicama, te da su iskustva koja je Ivanić prenio mogu biti dobar primjer kako je država regulisala pitanje statusa crkve.
 
„Za nas je ovo vrlo značajno iskustvo. Ukoliko je i Evropa podržala ovakvo rješenje u BiH, nema razloga da ne bude podržano i u Crnoj Gori“, istakao je mitropolit Amfilohije.
 
Ivanić je naglasio da mu je čast i zadovoljstvo zbog upriličenog susreta i da se od mitropolita crnogorsko-primorskog uvijek mogu čuti poruke mudrosti, mira i sabornosti.
 
 
Informativna služba Partije demokratskog progresa