Novih 45 slučajeva virusa korona u Srpskoj, dvije osobe preminule :: Semberija INFO ::

 

Novih 45 slučajeva virusa korona u Srpskoj, dvije osobe preminule


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 632 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 45 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 32 muške i 13 ženskih osoba, od kojih je 18 mlađe, 20 srednje i sedam osoba starije životne dobi.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Prema mjestu prebivališta, 21 osoba je iz Banjaluke, četiri iz Prnjavora, po tri iz Bijeljine, Prijedora, Trebinja i Foče, po dvije iz Kozarske Dubice i Srpca i po jedna iz Višegrada, Kneževa, Pala i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu i ženi srednje i starije životne dobi iz Banjaluke i Gacka.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.736 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 292 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.634 osoba, a testirano je ukupno 74.808 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 182, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 57, a u opštim bolnicama 125.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.405 osoba, a nadzor je završen kod 55.874 osoba.

​Glas Srpske