Borenović: Današnji datum jedan od najznačajnijih u istoriji Srba :: Semberija INFO ::

 

Borenović: Današnji datum jedan od najznačajnijih u istoriji Srba


„Dan kada je probijen Solunski front, 15. septembar, jedan je od najznačajnijih datuma i najvećih pobjeda u istoriji srpskog naroda. Slaveći pobjede, našem narodu će se vratiti optimizam, nada i vjera da mi jesmo jedna časna pobjednička nacija koja se iz svih neprilika i stradanja dizala kao feniks i bila na pravoj strani istorije. Zato će biti od velikog značaja da se današnji dan uvrsti u zvanične praznike Republike Srpske i Srbije kao Dan jedinstva, slobode i nacionalne zastave“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.
 
On je istakao bitnost današnjeg dana, potrebu da svaki Srbin s obje strane Drine zna šta mu je prethodilo i slavi junaštvo naših predaka:
 
„Današnji dan treba postati jedan veliki istorijski čas i za nas Srbe, ali dan koji će odjekivati širom svijeta, kao što su prije više od sto godina odjekivale pobjede, stradanja i junaštvo srpskog vojnika. U nadi da će do sljedećeg 15. septembra današnji dan biti ozakonjen kao praznik, Srbiji i Republici Srpskoj čestitam Dan jedinstva, slobode i nacionalne zastave“, ističe Borenović.
 
Informativna služba PDP-a