Osnovna škola ,,Dvorovi” izvor je znanja i uspjeha: Škola učeničkih postignuća :: Semberija INFO ::

 

Osnovna škola ,,Dvorovi” izvor je znanja i uspjeha: Škola učeničkih postignućaDan učeničkih postignuća Osnovne škole ,,Dvorovi’’ organizovan je u Domu kulture u Dvorovima. Nastavnici i čenici ove škole bili  su jako vrijedni i pripremili  su zanimljiv program. Učenici trećeg razreda su predstavili dva kratka dramska prikaza ,,Rep” i ,,Mrak”, a učenici viših razreda dramski komad ,,Orfej i Euridika”.  

Ove godine u školi je obilježeno i 160 godina od smrti Vuka Stefanovića Karadžića. Tim povodom su učenici sedmog i osmog razreda pripremili kratak prikaz starih narodnih običaja iz Vukovog djela ,,Život i običaji naroda srpskog”. Učestvovali su i mali hor, veliki hor i orkestar i tako zabavili sve prisutne. -Znanje je moć i to je nešto što nam niko ne može oduzeti, a obilježavajući ovaj važan dan pokazujemo da naši učenici imaju i znanje i talenat i marljivost”, istakla je za Semberija info Lidija Janjić, nastavnica srpskog jezika u dvorovljanskoj školi.

-Škola u Dvorovima važi za jednu od najperspektivnijih, postala je prepoznatljiva po svom radu, te kroz godine rada iznjedrila mnoge talente. Kao i prethodnoh godina, tako i ove, mnogi đaci su učestvovali na raznim takmičenjima, gdje su ostvarili zavidne rezultate, te se nadam da ćemo u tom smjeru nastaviti i ubuduće’’, rekao je Čedo Janković, direktor škole.

Školu u Dvorovima krase i izuzetno marljivi učenici koji su ponos škole, a najveđi ponos škole je Borislava Perić, učenica generacije.-Učestvovala sam na različitim takmičenjima, na Međunarodnom  kviz takmičenju „Nemanjići-Znameniti Srbi“, „Višnjićevi dani“, „Misli mine“ na kojima sam ostvarila značajne rezultate. Za sebe mogu reći da sam istrajna, uporna, vrijedna, društvena i ambiciozna. Upornost i istrajnost su mi donijeli uspjeh kako u školskim, tako i u aktivnostima van škole. Trudim se da budem podrška  porodici i prijateljima. Uvijek sam spremna da pomognem. Planiram da upišem Tehničku školu, smjer tehničar informacionih tehnologija. Volim scenske nastupe, pa sam bila voditelj na različitim kulturno-umjetničkim manifestacijama. Dugi niz godina sam trenirala folklor sa kojim sam obišla najljepše evropske zemlje, stekla mnoga prijateljstva, upoznala različite kulture. Volim da se oprobam u novim stvarima i da upoznajem nove ljude. Zahvalna sam roditeljima na nesebičnoj podršci, pomoći i razumijevanju, kao i učiteljici, nastavnicima, pedagogici i direktoru, jer bez njih ja ne bih bila ovo što jesam. Trud, rad, posvećenost i istrajnost uvijek donose rezultate, a sa njima i mnoga iskustva koja su mi značila i koja će mi, tek, značiti’’, kazala je Borislava Perić.

Direktor škole čestitao je uspjeh maturantima Milanu Ivanoviću, Sretenu Vasiljeviću, Heleni Šukurmi i Borislavi Perić, učenicima koji su dobili diplomu ,,Vuk Karadžić``. 

-Roditelji, učitelji i nastavnici uložili su napor u vaše školovanje, prepoznali neke vaše sposobnosti, a na vama je da i dalje tražite one vještine i znanja koja će dokazivati da ste jedinstveni, puni samopouzdanja, radoznali, kreativni i istrajni. Mi smo tu da vam pomognemo, damo dobar savjet, ali je sve ostalo na vama” , rekao je direktor Janković i uručio prigodne poklone, poželio im puno uspjeha u životu i daljem školovanju, a čestitke je uputio i njihovim roditeljima, nastavnicima i učiteljima.

Pedagog škole, Jelica Zekić, istakla je da joj je drago da su đaci u školi stekli prijateljstva koja će trajati cijelog života i bez obzira da li će im se putevi ukrštati ili ne, znaju da će uvijek imati osobu kojoj se mogu obratiti za pomoć ukoliko im bude trebala. 

-Imati osobu od povjerenja i dobrog druga i prijatelja, mnogo je važnije od materijalnih stvari kojima, nažalost, teži današnji svijet“, poručila je, pored ostalog, za portal Semberija info pedagogica Zekić.


Semberija info