Djevojka Milica Todić, kroz šminkanje, živi svoj san :: Semberija INFO ::

 

Djevojka Milica Todić, kroz šminkanje, živi svoj sanSvako lice je platno za slikanje, a od umjetnika zavisi kakav će biti rezultat

U rukama Milice Todić iz Brčkog kistovi za šminkanje postaju čarobni štapići, a ona, poput Dobre vile iz bajke o Pepeljugi, svaku djevojku i ženu pretvara u princezu. Todićeva je sertifikovani make up umjetnik koji uljepšava dame, prvenstveno u Brčkom u Kozmetičkom salonu „Studio Zorica“, kao i u Bijeljini u porodičnoj kući, gdje ima svoj make up kutak. 

Pored tog posla, ona je po struci farmaceutski tehničar, sa više od deset godina radnog iskustva.Na početku razgovora za „Semberske novine“, Milica Todić se prisjetila svog najranijeg djetinjstva i kroz osmijeh kazala da njena ljubav prema šminkanju traje još od „malih nogu“, te da je njena mama među prvima primijetila njenu ljubav prema šminkanju, kada su joj misteriozno počeli nestajati preparati za šminkanje.-Kao i svaka djevojka, ali i djevojčica, odvijek sam voljela šminku i šminkanje. Obožavala sam gledati mamu, kao i tetke i strinu kako se šminkaju, bila sam fascinirana tim. Vremenom, počela sam da „pozajmljujem“ maminu šminku i oponašam sve ono što ona radi. Na moju sreću, njoj je sve to bilo simpatično, te mi je dopuštala da i nju šminkam. Moram istaći da sam ponosna sestra dvije mlađe seke, koje su, rođenjem, postale moji modeli za šminkanje, a tako i dan-danas. Kako smo rasle, za skoro svaku priliku sam ih uljepšavala, kao što to činim i danas“, prisjetila se Milica i dodala da se prije godinu dana odlučila na veliki korak, da završi profesionalnu edukaciju na akademiji Aleksandre Gudelj i postane serifikovani make up umjetnik.

-Duži niz godina sam maštala da ću jednog dana upisati profesionalnu edukaciju na akademiji Aleksandre Gudelj u Vitezu, jer sam od svih make up umjetnika najviše fascinirana njenim radom. Prije godinu dana ta mi se želja i ostvarila. Završila sam višednevnu profesionalnu obuku i samim tim nadogradila dotadašnje znanje i naučila nove make up tehnike. To mi je proširilo horizonte i dalo vjetar u leđa da se odvažim i da počnem profesionalno da se bavim šminkanjem, ne zbog novca nego prvenstveno zbog moje ljubavi prema tome, ali i osmijeha koje vidim na licu zadovoljnih klijentkinja, koje se iznova vraćaju i poklanjaju mi svoje povjerenje, Naravno, uprkos sertifikatu koji imam i dalje neprekidno učim i nadograđujem svoje znanje“, kazala je Todićeva i kroz osmijeh naglasila da sada živi svoj san, jer radi poslove koje voli - posao farmaceuta i make up umjetnika.Takođe, naglasila je da svakoj klijentkinji prilazi sa istim entuzijazmom, te da se ne ograničava vremenskim periodom tokom šminkanja iz razloga ne želeći da klijentkinja izađe iz salona nezadovoljna, nego sa sjajem u očima i osmijehom na licu.

-Svako lice predstavlja platno na kojem umjetnik slika, a samo od njega zavisi kakav će finalni rezultat biti. Iako sam tek na početku karijere  make up umjetnika, sve moje klijentkinje su iz salona izašle sa osmijehom na licu i sjajem u očima. Biti make up umjetnik mnogo je više od pukog talenta. Morate imati razvijene komunikacijske sposobnosti i znati kako pristupiti različitim profilima ljudi, saslušati njihove želje, ali i sami predložiti make up, s obzirom na oblik lica i tip i stanje kože. Dugogodišnje iskustvo farmaceuta, kao i rad u apoteci veoma mi pomaže u tome. Na kraju svakog završenog termina vrlo rado klijentkinjama dam preporuku kako da adekvatno njeguju svoje lice i koje preparate da koriste“ kazala je Milica i dodala da fotografije svojih radova redovno objavljuje na svom profilu na društvenoj mreži instagram, pod nazivom „milica_make_up_“, a sve dame kojima je potrebna šminka za neki važan događaj poručila da zakažu svoj termin na vrijeme.

Na kraju razgovora za „Semberske novine“, Milica Todić, make up umjetnik, kazala la je da kada radite poslove koje volite i koji vas ispunjavaju, vi uživate i nikada se ne umorite.
-Pored cjelodnevnog rada sa klijentima, kako u apoteci, tako i u salonu „Studio Zorica“ u Brčkom i porodičnoj kući u Bijeljini, moj dan se završava osmijehom, jer znam da sam tog dana pomogla mnoštvu žena da se, poslije šminkanja, osjećaju samouvjerenije i ljepše u svojoj koži, a klijentima u apoteci pružila stručni savjet, kao i toplu riječ“, zaključila je Milica Todić.


Semberske novine / Semberija info