GRAĐEVINSKO PREDUZEĆE ,,Tehnika inžinjering”: Bitni su kvalitet i rokovi :: Semberija INFO ::

 

GRAĐEVINSKO PREDUZEĆE ,,Tehnika inžinjering”: Bitni su kvalitet i rokovi


Građevinsko preduzeće ,,Tehnika inžinjering” godinama već uspješno gradi stambeno - poslovne objekte i opstaje na sve zahtjevnijem tržištu izgradnje novih objekata. Mitar Gajić, osnivač i vlasnik ovog preduzeća, kaže da ,,Tehnika inžinjering” uspješno posluje zahvaljujući, prije svega, kvalitetu izgrađenih stanova i poštovanju dogovorenih rokova.
 
-Na osnovu takvog poslovnog opredjeljenja izgrađeno je međusobno povjerenje između nas i kupaca. S druge strane, svjesni smo činjenice da pozitivno poslovanje, uz određenu dobit, možemo ostvariti isključivo zahvaljujući istrajavanju na kvalitetu izgrađenih stanova i na striktnom poštovanju planiranih i dogovorenih rokova. U posljednje vrijeme na ovom tržištu pojačana je konkurencija, u smislu ulaska više investitora u izgradnju stanova. Imamo svoje zaposlene radnike, angažujemo i kooperante. Kooperanti sve teže obezbjeđuju radnike određenih profila, fasadere, keramičare, pa i građevinske radnike, što ponekad može usporiti tempo dogovorenih radova”, kaže Gajić, ističući da cijena jednog metra novoizgrađenog stambenog prostora iznosi od 2.600 KM do 3.000 KM, u zavisnosti od lokacije na kojoj se gradi novi objekat.


 
-U ovoj godini završili smo izgradnju i predali kupcima objekat u Ulici Nedeljka Čabrinovića, sa 24 stana. U toku je završetak objekta u Ulici Vidovdanska broj deset, sa 38 stanova, te gradnja objekta u Ulici Tolstojeva broj 40, sa 53 stana. Uskoro počinjemo izgradnju objekta na Trgu đenerala Draže broj 11, sa 28 stanova, a u toku je i prikupljanje dokumentacije za građevinsku dozvolu za objekte u Ulici Mihajla Pupina broj 40, sa 30 stanova i u Ulici Galac, sa 21 stanom. Gradnju ova dva objekta otpočećemo do kraja 2023. godine i oni će biti završeni do kraja naredne godine. U toku je izrada tehničke dokumentacije za objekte u Ulici Solunska, sa 33 stana, te u Ulici profesora Nikole Mačkića, sa 27 stanova. Izgradnju ova dva objekta otpočećemo u 2024. godini”, kaže Gajić, ističući da u završenim objektima imaju  neprodat mali broj stanova, dok u ostalim objektima prodaja teče normalnim tokom.  Što se tiče tvrdnji da pojedini investitori devedeset odsto stanova prodaju prije nego što je otpočela gradnja novog objekta, Gajić kaže da  u dosadašnjoj dugogodišnjoj praksi izgradnje stanova nije imao takvo iskustvo.-Najviše se stanova proda u fazi kada se izgrade dva ili tri sprata novog objekta, puno više u fazi kada se izvode grubi građevinski radovi, a najviše kada se izvode zanatski radovi. Kupci žele da steknu bolji uvid u to kako će izgledati stambeni prostori za koje odluče da ih kupe. Gradimo nove objekte u prosjeku za 14 mjeseci i to je naš standard. Izuzetno nam je važno da sačuvamo već izgrađeno međusobno povjerenje koje postoji između nas i kupaca”, kaže na kraju razgovora za ,,Semberija info '' Mitar Gajić.

Semberija info