Majevički sokolovi prepuni snage :: Semberija INFO ::

 

Majevički sokolovi prepuni snage


Prije godinu dana u Loparama je osnovano Sportsko udruženje „Majevički soko“. Sportisti okupljeni u ovom udruženju bave se sportom koji nosi naziv obaranje ruku. 

Obaranje ruku je sport sa dva protivnika koji se suočavavaju jedan sa drugim, savijenim laktovima postavljenim na sto i čvrsto stegnutim rukama, koji zatim pokušavaju da, na silu, spuste ruku protivnika na vrh stola. Ovaj sport se često ležerno koristi za demonstriranje jače osobe između dvoje ili više ljudi.
 

Ilija Despotović, predsjednik Sportskog udurženja „Majevički soko“, rekao je za portal ,,Semberija info’’ da je na ideju za osnivanje udruženja došao zajedno sa načelnikom opštine Lopare Radom Savićem.

-Udruženje smo osnovali 15. februara 2022. godine. Iako smo još uvijek mlado udruženje, trenutno brojimo 20 članova, a nadamo se da ćemo biti brojniji. U našim redovima od ukupno 20 članova ima i pet dama, na šta smo izuzetno ponosni. Moja supruga Stana je jedna od njih“, istakao je Despotović.


 
-Klub je dobio ime po mojoj ideji i želji da se naslijedi naziv ,,soko” koji je poznat u ovim krajevima odranije, a zatim smo Majevicu dodali zbog toga što su svi članovi iz ovoga kraja“, pojasnio je Ilija Despotović.
 
Takođe, kazao je da najviše osvojenih medalja i pehara imaju njegova supruga Stana, Aleksandar Dimković, Milan Simić, Dražen Sekulić i on.
 
-Moj najznačajniji uspjeh jeste osvajanje apsolutnog šampiona Srbije, u martu 2022. godine, lijevom i desnom rukom, kao i ostali mnogobrojni turniri i takmičenja gdje sam osvajao prva mjesta“, rekao je Ilija Despotović i dodao da su im planovi za budućnost druženja, treninzi, kao i da budu bolji na takmičenjima.
 
Njegova lična želja je da odbrani titulu apsolutnog šampiona Srbije u IFI, te odlazak na Evropsko prvenstvo.
 
Despotović naglašava da su mlađi sve više zainteresovani za ovaj sport.


 

-Oni kod nas mogu dobiti kvalitetne treninge, savjete u vezi sa sportom i sve je to besplatno. Potrebno je samo da se učlane u udruženje“, zaključio je za ,,Semberija info'' Despotović.

Sve informacije u vezi sa treninzima, kao i detalje o takmičenjima zainteresovani mogu dobiti na instagram profilu „Majevički soko“, kao i profilu Ilija Despotović (facebook, instagram i youtube  kanalu).   

(Semberija info)