TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA KIKINDA - BANATSKI PROIZVODI PREDSTAVLjENI U LOPARAMA :: Semberija INFO ::

 

TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA KIKINDA - BANATSKI PROIZVODI PREDSTAVLjENI U LOPARAMA


Foto: Semberija info
Udruženje žena „Suvača“ iz Kikinde, četvrti put zaredom, učestvovale su na „Sajmu domaćih prozvoda i kućne radinosti“ koji se organizuje u Loparama u okviru manifestacije „Dani dijaspore“. Od bogatog asortimama banatske hrane, izložile su samo dio proizvoda, a posjetioci su mogli vidjeti i konzumirati štrudle sa makom, višnjom, slatkim sirom, orasima, razne kolače, pekmez od bundeve itd.


 
Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Grada Kikinda Jasmina Milankov istakla je da se u „Loparama osjećaju kao kod svoje kuće“.

-Imamo odličnu saradnju sa lokalnom zajednicom i Udruženjem žena „Vrijedne ruke Majevice“, a posebno nam je drago da smo dio divne manifestacije „Dani dijaspore“. Saradnja Opštine Lopare i Grada Kikinda  je sve intenzivnija i idemo ka tome da lokalne samouprave potpišu sporazum o saradnji“, rekla je za portal ,,Semberija info'' Milankova.
 
Ona je najavila da će trećeg vikenda u septembru, u Kikindi biti organizovani poznati „Dani ludaje“, gdje će biti izloženi brojni proizvodi od bundeve.



-Na manifestaciji, na kojoj se biraju najteže i najduže bundeve, izložićemo pivo, sladoled, puter, pekmez od bundeve i druge proizvodi od bundeve, jednom riječju, bundeva na stotinu načina. Kikinda je, inače, prestonica bundeve u Srbiji, a 2019. godine smo oborili i rekorde kad je u pitanju najteža i najduža bundeva, tako da je najteža bundeva imala 639,5 kilograma, a najduža tri metra 66 centimetara, dok je naš sugrađanin Goran Lazić te godine u Sloveniji donio Kikindi Ginisov rekordsa bundevom koja je bila dugačka tri  metra 95 centimetara“, rekla je za ,,Semberija info’’ Jasmina Milankov.

(Semberija info)