TRI SINA, TRI FUDBALERA :: Semberija INFO ::

 

TRI SINA, TRI FUDBALERA


Bračni par Jelena i Mile Milošević imaju tri sina, 13-godišneg Uroša i 7-godišnje blizance Novaka i Marka, a ono što ih čini sretnim je, kako kažu, da su svi zdravi i da daju sve od sebe da budu jedna složna porodica i pored svih iskušenja koja čine život.
 
 
Svi Miloševići imaju osmijehe na licu, a najviše blizanci Novak i Marko, koji u maju pune osam godina. Atmosfera u kući porodice Milošević je manje - više dinamična, naročito kada su kod kuće Nole i Marko, koji uvijek imaju zanimljiva pitanja i zaključke, što je i normalno za nihov uzrast, s obzirom da idu u drugi razred osnovne škole.

Djecu najviše interesuje fudbal, dok roditelji - Jelena i Mile kako kažu, stalno govore kako bi prvo trebalo da misle o školi i obrazovanju, a tek onda o fudbalu, a djeci je to još teško da shvate, jer sva trojica jako vole fudbal.

Pošto je u pitanju višečlana porodica, majka Jelena ima pregršt obaveza, od pisanja zadaće, kućnih obaveza, odvoženja djece na treninge, jer su sva trojica sinova fudbaleri.
 

-Vjenčali smo se 2007. godine. Bili smo mlađi. Za sve smo imali vremena. Kada je na svijet došao Uroš, kojeg od milja zovemo Uki, nije bilo pretjeranih obaveza i nekako se sve stizalo. Kada su se rodili blizanci, e tada su krenule veće obaveze“, kažu za „Semberija info“ Jelena i Mile Milošević.

Jelena je uspjela da, iako udata i sa troje djece, završi fakultet. S obzirom da je zaposlena zbog Marka i Novaka angažovala je ženu koja ih čuva i koja je postala kao član porodice, jer sa Miloševićima provodi dosta vremena.

-Srećni smo i zadovoljni. Uvijek kažem Bože hvala ti, pa smo svi zdravi, a za sve ostalo moramo da se borimo svaki dan i na svakom polju. Nekada ne znam gdje ću prije od obaveza poslije posla - od ručka, spremanja kuće, sa blizancima moram raditi zadaću odvojeno kako bi bolje savladali gradivo“, objašnjava Jelena.

Mile, u posljednjih godinu dana, povremeno radi u inostranstvu, pa mu, kako kaže, teško pada odvojenost od porodice, ali se svako veče čuju i gledaju na video poziv, pa mu tako lakše pada odvojenost od djece.

Zbog toga je Jelena morala preuzeti veći dio obaveza - odvoziti blizance u školu, na treninge, a najviše obaveza, kada su u pitanju djeca,  ima oko Uroša koji trenutno igra fudbal za beogradski Fudbalski klub „Partizan“.
 

-Nije lako uskladiti sve obaveze. Redovni odlasci za Beograd, a uz to pomoći djeci da nauče gradivo za školu baš nije lako.

-Trenutno nekako više volim fudbal, a manje školu. Međutim, mama uporno govori ako popustiš sa gradivom, nema fudbala. Uvijek potencira da obrazovanje mora biti na prvom mjestu“, rekao je Uroš, koji igra fudbal već sedam godina.

Prema njegovim riječima, prelazak u ,,Partizan” za njega je velika čast, ali i odgovornost da i dalje, svakodnevnim pripremama i treninzima, da sve od sebe da  bi opravdao da igra u dresu crno-bijelih.

-Ipak, teško mi je, jer odlazim iz mog matičnog kluba bez kojeg ne bi bilo ni mog uspjeha. Naročitu zahvalnost želim da izrazim trenerima OFK ,,Zenit’’ Srđanu Šušiću i Žarku Novakoviću”, rekao je za ,,Semberija info’’ Uroš Milošević.

S obzirom da je Uroš, prije „Partizana“, igrao za OFK „Zenit“, kažu Miloševići, nisu ni razmišljali gdje će blizanci krenuti u školu fudbala, nego se podrazumijevalo - u „Zenit“.

U OFK „Zenit“, kažu Miloševići, svi su kao jedna velika porodica, te ovaj klub preporučuju i drugim roditeljima, ukoliko djeca vole sport da ne razmišljaju gdje da ih upišu-OFK ,,Zenit’’ je pravi izbor.
 
-Najviše volimo kada smo svi kod kuće i na okupu. Nekada se pitam kako stižem sve, ali kada vidim da su djeca srećna i nasmijana, osjećam se ispunjeno i zadovoljno. To je moj pokretač kada osjetim umor od svakodnevnih obaveza“, kaže Jelena, uz zahvalnost majci i svekrvi koje joj pomažu, ukoliko joj treba pomoć.
 
Kako ističu, Miloševići se posebno raduju velikim hrišćanskim praznicima – Božiću, Vaskrsu i krsnoj slavi.

Semberija info