PRIPREME ZA NAJRADOSNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK :: Semberija INFO ::

 

PRIPREME ZA NAJRADOSNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK


Najradosniji hrišćanski praznik rođenja Hristovo- Božić nam je sve bliže. Pitali smo naše sugrađane kako se pripremaju za proslavu Božića.

Sugrađanka Jelena Nedić rekla je za „Semberija info“ da je ,,svašta nakupovala'' za Božić.

-Za Božić se pripremam isto kao i svih ovih godina do sada. Priprema se pečenica, česnica, supa, kolači. Baka je ostarila, ali pripremam sve isto kao i do sada“, završava Jelena Nedić.

Vojka Kurtuma, zakupac tezge na Zelenoj pijaci kaže da se kupuje dosta, da je prodaja dobra i da ne bi mogli postići da je više.

-Ljudi kupuju, moraju da jedu. Za novogodišnje i božićne praznike cijene su svake godine iste, to ne zavisi od nas, nego je od dobavljača. Što se tiče kupovine za božićne praznike kupuje se isto, ako ne, čak, i više, ali manje nije sigurno. Svi se pripremaju koliko ko može, ali naš narod uvijek izdvoji novac za praznike“, zaključuje Vojka Kurtuma.Sugrađanka Ljubica, koja  kaže da ne želi da otkrije svoje prezime, ističe da što se tiče slavlja, sve je mnogo drugačije nego prošle godine.

-Korona je sve poremetila i proslavu krsnih slava, a sada i Božića. Ove godine ćemo Božić proslaviti skromnije nego inače, jer nas je manje u kući“, završava Ljubica.

Semberija info