UPRKOS TEŠKOJ POSLOVNOJ GODINI MLjEKARA "DULE" PLANIRA NOVE INVESTICIJE :: Semberija INFO ::

 

UPRKOS TEŠKOJ POSLOVNOJ GODINI MLjEKARA "DULE" PLANIRA NOVE INVESTICIJE


Prije nekoliko dana održan je Semberski sajam mesa. Peta po redu privredna manifestacija okupila je proizvođače hrane iz Semberije i okruženja. Jedan od 44 sajamska štanda zauzela je Mljekara "Dule" iz Srednjeg Dragaljevca.

Mljekara je osnovana 2000. godine a imala je početni proizvodni kapacitet od 500 litara mlijeka i zapošljavala tri radnika. Danas, Mljekara "Dule" ima 15 zaposlenih radnika i preko 300 kooperanata od kojih otkupljuje oko 15.000 litara sirovog mlijeka. Prethodne dvije decenije su pratile stalno ulaganje u tehnologiju prerade mlijeka i stručni kadar.

Ovogodišnja suša je negativno uticala na poslovanje mljekare. Kooperanti su zbog nepovoljnih uslova u agraru, na dnevnom nivou isporučivali oko 1.500 litara mlijeka manje što je uticalo na smanjenje ukupne količine prerađenog mlijeka. Bilježili su odstupanja i u kvalitetu otkupljenog sirovog mlijeka. 

- Uprkos teškoj godini iza nas mi gledamo u budućnost. Kvalitet naših proizvoda je ono prema čemu uvijek težimo. Uskoro planiramo realizaciju jedne investicije u povećanje kapaciteta prerađenog mlijeka za dodatnih 5.000 litara mlijeka tako da će Mljekara "Dule" uskoro prerađivati 20.000 litara sirovog mlijeka dnevno", rekao je za "Semberija INFO" Miodrag Cvijetinović, direktor Mljekare "Dule".


Semberija info - I. Gutić