EKOLOŠKO REKREATIVNO IZLETIŠTE KOD BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

EKOLOŠKO REKREATIVNO IZLETIŠTE KOD BIJELjINE


Na nekih desetak kilometara od Bijeljine, u semberskom selu Ljeljenča, penzioner Milorad Marković je prije šest godina otpočeo izgradnju ekološkog rekreativnog izletišta.
 
Infrastrukturu za ovo izletište počeo je graditi znatno ranije, prije desetak godina, kada je zasađeno i prvo drveće.

“Sada je ovo raj za oči i dušu, na površini od šest i po hektara. Izgradio sam ribnjak koji mogu koristiti sportski ribolovci, a sportisti i rekreativci na raspolaganju imaju trinaest sportskih terena, od teniskog terena, pa do igrališta za odbojku na pijesku. Pandemija virusa korona je u velikoj mjeri smanjila broj posjetilaca, ali, nadam se da će ljudi ponovo početi da izlaze u prirodu i da uživaju u ovim sadržajima. Supruga Savka i ja gazimo osmu deceniju, penzioneri smo, ali i dalje radimo kao da smo u najboljim godinama. Ovog ljeta nas prati i velika suša. Sve se urotilo protiv čovjeka. U međuvremenu je uz pomoć Gradske uprave asfaltiran pristupni put do izletišta. Moja želja je da ovo izletište koriste mladi, osnovci, srednjoškolci, studenti. Ne može se mladi čovjek baviti sportom on lajn, već mora doći na sportski teren”, kaže za portal Semberija info Milorad Marković, ističući da se nada boljim vremenima, bez korone i suše.Milorad je puno novca investirao u izgradnju izletišta i sadržaja koji ga upotpunjuju. On kaže da nije želio graditi komercijalno izletište, niti je razmišljao o izgradnji restorana.
 
“Ulaznica od pet KM pokriva korištenje trinaest sportskih terena, roštilja i drugih pogodnosti. Naš narod je osiromašen i nekima je teško izdvojiti i tih pet maraka. Djeci, uzrasta do šest godina, boravak na izletištu je besplatan. Ipak, hajde da sačekamo neka bolja vremena”, optimističan je Milorad Marković.

OPŠIRNIJE U NOVOM BROJU SEMBERSKIH NOVINA