MANjE POSLA U RIBARNICAMA :: Semberija INFO ::

 

MANjE POSLA U RIBARNICAMA


Iako se bliži kraj Vaskršnjeg posta, riba se sve manje jede. Da li smo postali veći hrišćani sa pojavom korona virusa pa postimo “na vodi” ili je riba postala luksuz, koji više ne možemo priuštiti?
  • Kao što vidite, danas je utorak i bliži se kraj Vaskršnjeg posta, a naša ribarnica je prazna. U prošloj godini smo imali slabu prodaju ribe a ni ova godina ne obećava. Stanje je malo bolje nego prethodne, ali ni blizu prometa koji smo imali prije pojave korone. Krsna slava, koja je padala u vrijeme posta, Lazareva subota uvijek je donosila dosta posla, ali ove godine je slaba prodaja. Preporuke su da se krsna slava slavi u krugu porodice, te je tako bilo i prošle i ove godine, navode vlasnici ribarnice “Željko”.
Cijena ribe je ostala kao i do sada pa se za kilogram šarana treba izdvojiti 7KM, za pastrmku 9KM, kilogram oslića se kreće od 6.5KM do 8KM, a najjeftinija riba je tolstolobik sa 5KM po kilogramu. Bijeljinci najviše traže šarana. U ribarnici “Željko” kažu da je tolstolobik, iako po cijeni najjeftinija riba, najkvalitetnija, jer se radi o biljojed-ribi, odnosno “ribi koja pase”. Šaran i pastrmka su ribe iz ribnjaka, dok pastrmke potočarke u ribarnicama nema osim ako je kupac sam ne upeca!

Semberija info