Jevtićima dan počinje i završava sa osmijehom :: Semberija INFO ::

 

Jevtićima dan počinje i završava sa osmijehom


Život porodice višečlane Jevtić iz Bijeljine prepun je obaveza, ali i igre i zabave.
 
Jevtićima dan počinje i završava sa osmijehom.
 
Ivana i Miroslav Jevtić iz Bijeljine, osamnaest godina su skupa, a 10 godina u braku, ostvarili su se kao roditelji tri puta.
 
Njihova najstarija kćerka Martina koja ima devet i po godina, pohađa treći razred osnovne škole, obožava da slika i, prema riječima mame Ivane, sanja da jednoga dana postane slikarka. Za razliku od svoje starije seke, koja ima školske obaveze, blizanci Marina i Marko, koji imaju po tri i po godine, dane provode praveći nestašluke. Ivana je po zanimanju diplomirani ekonomista i već 15 godina radi kao operater na računaru igara na sreću, a Miroslav je zaposlen u preduzeću „Elektro - Bijeljina“, gdje je počeo raditi nakon završene sportske karijere.


 
Na početku razgovora za portal „Semberija info“ Jevtići su istakli da odluka da imaju troje djece nije bila teška.

- Naša Martina je bila dugo sama, a koliko god se mi trudili da joj ispunimo vrijeme to nije bilo dovoljno. Bila je tužna što nema brata ili sestru, ali Bog je ispunio njenu želju. U jednom danu je dobila i brata i sestru. Da su bolja vremena vjerovatno bi nas bilo još“, istakli su Ivana i Miroslav, a mama Ivana je dodala da njihov dan uvijek počinje sa osmijehom.



- Sve troje ustaju u isto vrijeme i svi se zajedno mazimo. Nakon maženja, oni obavljaju svoje obaveze, kao što je odlazak u kupatilo, oblačenje... , a za to vrijeme ja spremam doručak. Nakon doručka Martina se sprema za školu, a ja sam tu da pomognem ako šta treba. Zajedno spremamo ručak, raspremamo stan. Takođe, zajedno vodimo Martinu u školu. Uvijek nađemo neku zanimaciju, pa tako, prije povratka kući, Marka i Marinu odvedem u parkić ili na Gradski trg da se malo igraju. Kada Miroslav dođe sa posla, on preuzima brigu oko njih, a ja odlazim na posao. Sa njim uživaju, jer su sve vrijeme, dok sam ja na poslu, posvećeno igri. Tata ih sprema za spavanje. Sve u svemu, dani su nam jako lijepi i ispunjeni. Nikada nemamo vremena za dosadu“, kroz osmijeh je rekla mama Ivana.



- Trudimo se da budemo dobri i uzorni roditelji. Biti roditelj jeste najveći blagoslov, ali i veliki izazov. Djecu treba izvesti na pravi put, učiti ih pravim vrijednostima, ukazati im na loše stvari. U današnje vrijeme malo je teže naći balans, da rastu kao i njihovi vršnjaci, a opet znati i gdje je granica. Ono što je nama bitno jeste da svaki dan osjete koliko su voljeni i da imaju povjerenje u nas. Iako je sve podređeno njima, oni su jako skromna i srećna djeca. Nismo strogi roditelji, ali ih učimo poštovanju, vjeri, tradiciji - svim onim vrijednostima kojima su naši roditelji učili nas“, istakao je bračni par Jevtić, a tata Miroslav je dodao da život u višečlanoj porodici podrazumijeva dosta rada i truda, te da se on i supruga dogovaraju o svemu.

Za kraj razgovora za „Semberija info“, Ivana i Miroslav Jevtić istakli su da je biti roditelj jako lijepo iskustvo, te da je ljubav pokretač svega, a sve ostalo dolazi samo po sebi.


Semberske novine - Semberija info