PRISTUP INTERNETU, HOSTING I IZRADA VEB – SAJTOVA :: Semberija INFO ::

 

PRISTUP INTERNETU, HOSTING I IZRADA VEB – SAJTOVA


Porodično preduzeće ,,Elit M” postoji od 2007. godine, kada su, kako za portal ,,Semberija info'' kaže Mirko Lazić, direktor preduzeća, čiji je vlasnik njegova supruga Milkica, koja obavlja i poslove administrativnog radnika u preduzeću, odlučili da u eri internet revolucije registruju preduzeće za pružanje telekomunikacijskih usluga. Preduzeće ,,Elit M” korisnicima nudi pristup internetu, hosting i izradu veb – sajtova.

-Prije petnaest godina pojavila se masovna potreba za korištenjem interneta. Tada smo pokrenuli malu firmu koja se sa stotinjak korisnika proširila u međuvremenu na nekoliko hiljada korisnika. Izgradili smo mrežu akses pointa i trenutno provajderske usluge pružamo korisnicima na području Bijeljine, Ugljevika, Lopara, Zvornika, Milića, Modriče, Čelića i Gradačca. Velike firme u oblasti telekomunikacija koristile su pogodnosti korištenja velikih kredita u to vrijeme i ulagali su u razvoj infrastrukture. Za razliku od tih velikih, mi smo korak po korak, povećavali broj korisnika. U ovom trenutku mi smo, praktično, jedan mali regionalni provajder, u odnosu na velike provajdere, poput M:Tela, BH Telekoma ili HT Ero Neta. Žilavi smo i uporni, borimo se za svoje mjesto pod suncem. Imamo trenutno devet zaposlenih radnika. Od države smo do sada dobili podsticaj za zapošljavanje, slovom i brojem, samo za jednog radnika, i to na šest mjeseci. To je sva pomoć koju smo dobili u proteklih četrnaest godina. Što se tiče pristupa internetu nudimo povoljne pakete za fizička i pravna lica. Sve svoje obaveze prema državi i radnicima uredno izmirujemo, kao i obaveze zakupa prostora, tamo  gdje su postavljene naše antene”, kaže za ,,Semberske novine’’ Lazić, ističući u razgovoru da je razvoj njihovog preduzeća u ovom trenutku zaustavljen, te je nemoguće razgovarati o nekakvom širenju poslova u većem obimu.

-U ovom trenutku se trudimo da poboljšamo kvalitet usluga koje pružamo. Mi smo krenuli sa poslom u Bijeljini, da bismo se kasnije širili ka Ugljeviku, Loparama, Zvorniku, Milićima, Modriči, Čeliću i Gradačcu. Imamo veliki broj pravnih i fizičkih lica sa kojima godinama uspješno sarađujemo. Prednost malih provajdera, u odnosu na one velike je u tome što imamo malo zaposlenih radnika. Možemo ponuditi i pakete sa manjom brzinom interneta, takozvane ,,socijalne pakete” po cijeni od 15 KM za mjesec dana, bez ikakvih ograničenja. S tom brzinom interneta, koji je sporiji u odnosu na pakete drugih provajdera, može se koristiti puno usluga, ali se ne može gledati tv program u HD rezoluciji. Takvi paketi kod velikih provajdera koštaju 25 KM. U tome je prednost naše usluge u ovoj oblasti”, kaže za ,,Semberija info’’ Mirko Lazić, ističući da je ,,Elit M” u međuvremenu pokrenuo i Poslovnu jedinicu ,,Prva prava” u Račanskoj ulici, kod Srednjoškolskog centra,  koja se bavi pripremom i dostavom brze hrane na kućne adrese.

Semberija info