HUMANISTA ALEKSANDAR VLAČIĆ, APSOLVENT PRAVNOG FAKULTETA: Mladi čovjek velikog srca :: Semberija INFO ::

 

HUMANISTA ALEKSANDAR VLAČIĆ, APSOLVENT PRAVNOG FAKULTETA: Mladi čovjek velikog srca


Apsolvent Pravnog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo, Aleksandar Vlačić, u jeku pandemije virusa korona, okupio je grupu mladih studenata iz Bijeljine, sa jasnim ciljem i željom – da pomognu porodicama koje su bile u najtežem položaju tokom marta i aprila ove godine.

- Ideja se rodila sasvim spontano, u društvu mladih ljudi, koji su osjetili svu težinu situacije koja nas je zadesila u martu i aprilu ove godine, sa pojavom i širenjem virusa kovid 19. Mnoge su porodice iz okruženja, a i kod nas u Bijeljini, ostajale bez prihoda, zbog gubitka posla, mnogo penzionera nije moglo da obavi neophodne dnevne aktivnosti, a socijalno ugrožene kategorije su bile u još težem položaju.  Upravo, posmatrajući takvu sliku, spontano smo se organizovali, prikupili sredstva među sobom i krenuli u akciju“,  podsjeća Vlačić.



I pored straha od svih posljedica, koje je novi virus nosio sa sobom, ova grupa mladih ljudi je, na dobrovoljnoj osnovi, prikupila finansijska sredstva, dovoljna za, čak, pedesetak paketa pomoći, koji su sadržali neophodne životne namirnice. Govoreći o ovoj akciji, Aleksandar Vlačić kaže da su spremni za nove aktivnosti ukoliko se javi potreba, jer, kako kaže, pomoći čovjeku u nevolji je nešto sveto.

- U takvim situacijama ti ne misliš o sebi i svom zdravlju. To je, potpuno u drugom planu’’, naglašava ovaj mladi čovjek.

- Strah od zaraze i usputne komplikacije koje nosi virus, na sreću, ,,nisu nam stali na put’’. Želja da se pomogne u teškoj situaciji, koja je zadesila i naše sugrađane, bila je jača od panike. Obišli smo penzionere i socijalno ugrožene porodice. Svako od nas je znao po neku takvu porodicu, kojoj bi naša pomoć dobro došla. Ostalo je već išlo lako. Porodice, koje smo obišli, bile su iznenađene našim dolaskom i voljom da rizikujemo. Bili su zahvalni, a to nam je dalo jači vjetar u leđa da se posvetimo sljedećim aktivnostima. Možda smo mi mladi, ali smo ozbiljni ljudi  i spremni smo da se angažujemo i da damo doprinos zajednici u kojoj živimo kad je to potrebno“, kategoričan je Vlačić.

Semberija info