Modna revija KURJAKA: Na modnoj pisti :: Semberija INFO ::

 

Modna revija KURJAKA: Na modnoj pisti


Održana velika modna revija bijeljinskog ,,Kurjaka’’ na kojoj je nastupio i veći broj istaknutih estradnih umjetnika.

U Domu omladine u Bijeljini 25. januara je organizovana modna revija uz koncert narodne muzike, na kojoj su predstavljeni modeli Bijeljinske konfekcije ,,Kurjak’’ za sezonu jesen zima 1989/90. godine. Za promociju modnih noviteta ove renomirane modne kuće angažovani su članovi Udruženja manekena Beograd.

S obzirom da je ova modna revija bila vrlo dobro posjećena, a da su bijeljinski konfekcionari lansirali sve same modne novitete iz svoje najnovije kolekcije koja je namijenjena za izvoz, ali i domaće tržište, pitali smo Ratomirku Vinterfeld, modnu kreatorku RO ,,Kurjak’’, šta je sve prikazano na reviji i šta će se nositi naredne sezone.

- Izbor ženskih kostima koje smo prikazali na modnoj reviji samo je dio proizvodnog programa, koji se nalazi u procesu proizvodnje’’, kaže Ratomirka  i dodaje de će se već za mjesec dana naći u prodaji u našim prodavnicama. Pored toga, prikazali smo nekoliko modela ženskih kaputa, prvoklasnog kvaliteta i modernog kroja, sa velikom kragnom kao jedinim detaljom. U drugoj grupi modela lansirali smo modele za širi kurug potrošača  - kapute za sve prilike koji uz to mogu biti svečani, ako se dopune adekvatni detaljem. Na kraju smo izvršili promociju modela  iz sportskog programa, jer je ,,Kurjak’’ poznat i kao proizvođač konfekcije za mlade’’.

Koje će boje biti atraktivne u narednoj sezoni i šta Vi preporučujete?

- Još će biti popularne sve nijanse braon boje. Međutim, moram da kažem da crna boja strahovito prodire i sve više osvaja tržište, jer je mladi sve više traže. Po mom mišljenju, kaput treba da bude ,,mirne’’ boje i jednobojan. Najprikladniji su braon i crni kaput, koji se vrlo lijepo kombinuje sa tašnom i čizmama, a dopunjuju se krznom, šalom jarkih boja ili šeširom, koji je ponovo aktuelan.                         

D.N. - Semberske novine, 1. februar 1989. godine