Turistička organizacija Bijeljine - Direktor Radenko Tešić: Bijeljina je bogata prirodnim resursima :: Semberija INFO ::

 

Turistička organizacija Bijeljine - Direktor Radenko Tešić: Bijeljina je bogata prirodnim resursima


Grad Bijeljina ima ljudske i prirodne resurse i to je bogatstvo koje treba koristiti maksimalno, kako bismo, zaista, bili prepoznatljivi na turističkim mapama izvan granica naše zemlje. Ovo je mišljenje novoimenovanog direktora Turističke organizacije Bijeljina Radenka Tešića.

Zbog toga se i prihvatio ove dužnosti. Vjeruje da se uvijek može više i bolje, vjeruje u rad i disciplinu i vjeruje da se mogu obezbijediti uslovi za bolju budućnost svih građana. Rođen je u Tuzli 1983. godine, a u Bijeljini živi od svoje desete godine, odnosno, od 1993. godine.

- Kad me pitaju odakle sam, kažem da sam iz Bijeljine, jer tako i doživljavam grad gdje sam završio srednju tehničku školu, a fakultet fizičke kulture sam završio na fakultetu u Palama, te master studije. Pripravnički staž završio sam u Gradskoj upravi, radio sam kao saradnik u nastavi za borilačke sportove i plivanje, a zatim i kao samostalni stručni saradnik za sajamska i komercijalna pitanja u AD „Grad“, kaže Tešić i ističe da se nove radne obaveze prihvatio sa zadovoljstvom, jer je uvjeren da se u Turističkoj organizaciji Bijeljine može mnogo uraditi na afirmaciji svih potencijala kojima raspolaže ovo područje.

- Bijeljina je grad koji može mnogo više ponuditi, samo se moramo timskim i aktivnim radom potruditi da sve to predstavimo široj javnosti. Moramo otvoriti granice za predstavljanje prave slike o ovom području, a ne za odlazak stanovništva, posebno ne mladih ljudi. Vjerujem da to možemo. Ubijeđen sam da turističke potencijale možemo iskoristiti na način da naši građani imaju korist od toga, ali i želju da ostaju i formiraju porodice na ovom području u koje i turisti rado dolaze. Da u to ne vjerujem, ne bih ovdje živio i formirao porodicu. Supruga, koja na Ekonomskom fakultetu u Bijeljini predaje finansijsku matematiku i ja, sa sedmogodišnjom kćerkom živimo ovdje. Ovaj grad doživljavamo kao svoj i uprkos mogućnostima koje nam se pružaju, želimo da živimo ovdje. Svu energiju ću založiti da naši mladi ostaju ovdje i formiraju porodice. Aktivirao sam se i politički, jer smatram da pravilnim vođenjem politike u jednom gradu, odnosno državi, možemo mnogo pozitivnog uraditi u cilju stvaranja kvalitetnih uslova da se pristojno živi od svog rada“, kaže Tešić i naglašava da je njegov politički i radni moto ljubav prema svojoj zemlji koju uvijek prezentuje u bilo kojoj situaciji i društvu gdje se nalazi.

- Bijeljina je grad koji ima turističke resurse koje trebamo pametno koristiti. Ne smijemo zanemariti i činjenicu da naš grad važi i za grad sporta. Znamo svi da su sportisti i kulturni radnici najbolji promoteri zemlje u kojoj žive. Upravo to ćemo, kad se epidemiološka situacija vrati u okvire da smo svi sigurni, predstaviti sve šta imamo, a imamo mnogo toga čime treba da se ponosimo. Virus je i dalje kamen spoticanja, a zbog nemogućnosti fizičkog dolaska u naš grad, sve ljepote koje imamo možemo predstavljati na društvenim mrežama. Nećemo se „uspavati“ ni kriti u radu pod plaštom da je virus među nama. Naprotiv, radićemo na predstavljanju onako kako to rade i u drugim zemljama, a kad se steknu uslovi, onda krećemo svim snagama i resursima u buđenje želje kod ljudi izvan granica naše zemlje, da svoje slobodno vrijeme provode u našem gradu. Trenutno to možemo „virtuelnim šetnjama“, jer zbog nemogućnosti fizičkog dolaska u naš grad, sve ljepote koje imamo, predstavljaćemo na društvenim mrežama“, naglašava Tešić.
                             
Semberija info