KUTAK ZA SLOBODAN TRENUTAK :: Semberija INFO ::

 

KUTAK ZA SLOBODAN TRENUTAK


Kamo sreće, kada bi ovo, što su uradili stanari zgrade u Ulici Raje Banjičića 12, bio primjer drugima, živjeli bismo kao u bajci.
 

Oni su, na inicijativu, predsjednika Zajednice etažnih vlasnika, odlučili da, prema nekim svojim zamislima i ličnim inspiracijama, opleme parking - prostor koji se nalazi u zaleđu zgrade.

Cilj nam je prvenstveno bio da napravimo zanimljiv kutak za djecu, a i za starije da mogu da uživaju u miru. Simbolično smo skupljali neke dobrovoljne priloge da kupimo ono što nismo mogli naći u prirodi. Koristili smo i neke odbačene predmete koje smo smještali na određena mjesta, za koja smo mislili da će se lijepo uklopiti i biti funkcionalni. Najvažnije nam je bilo, a i sada da što više uljepšamo prostor za mališane, a i da im privučemo pažnju da se tu što češće igraju, jer im je tu i najbezbjednije, prvenstveno, jer nisu kraj ulice'', pojašnjava predsjednik Zajednice etažnih vlasnika ove zgrade koji je, kako tvrdi, i mnogo toga sam, i uz pomoć komšija uradio u tom prelijepom kutku.
 

Moramo priznati, zbilja je to ,,kutak za svaki slobodan trenutak'' i kamo sreće da i drugi imaju bar neko slično mjesto ovome, u Raje Banjičića 12, kako bi mogli uživati u njemu, ali za tako nešto treba imati i volju i želju.
Jasno je, da i to nije dovoljno, bez truda i rada nema ništa.

Semberija info