ZMIJA NA BICIKLU :: Semberija INFO ::

 

ZMIJA NA BICIKLU


Da sve više zmija ima u Semberiji potvrda je što se one pojavljuju na mjestima gdje nikako ne bi smjele. Da li ih toliko ima u našem kraju ili se i one ponašaju u duhu vremena i zdravog života, ne znamo ali možemo pretpostaviti da je ova druga pretpostavka realnija. Naime, zmija je došetala u dvorište Milenka Pavlovića iz Srednje Čađavice i popela se na guvernal bicikla, kao da je umorilo gmizanje, pa je htjela i ona malo da se provoza.

Da ovakve situacije nisu za šalu i da moramo dobro paziti, naročito ovih dana kada je kišno i kada ima mnogo zmija, potvrda je i priče ,,zmija na biciklu''.

Naime, baš kada se zmija omotala oko guvernala, Milenkov desetogodišnji sinčić uzeo je bicikl da se provoza, uhvatio i zmiju, jer je nije vidio, ali na sreću, nije ga ujela.

-Dijete se prestravilo. Kako i ne bi, i nama starijim bi to bilo jezivo da rukama uhvatiš zmiju i još na biciklu. Ko bi pomislio da može tu biti. Sreća je da nije dijete ujela, jer ko zna kakvih sad sve gmizavaca ima'', kaže Milenko Pavlović i poručuje svima da dobro paze i da posebno skreću pažnju djeci da se čuvaju gdje se igraju.

Semberija info (V.Z.)