UČENICA ZA PRIMJER :: Semberija INFO ::

 

UČENICA ZA PRIMJER


Jelena Ilić, pohađa peti razred na odsjeku za violinu u Muzičkoj školi. Za nju kažu da je izuzetno talentovana, jer za jednu, uspjela je da ploži dvije godine, što polazi za rukom samo vrijednim učenicima.

- Odlučila sam se za violinu, jer je ona kraljica instrumenata - kaže Jelena. Svaki je muzički instrument karakterističan, ali je violina za mene nešto posebno. Najviše volim Mocartove kompozicije, mada dosta sviram i djela Baha, Čajkovskog, Dvoržaka  i drugih klasika.

Ova mlada violinistkinja, možda i buduća umjetnica, ne zna za slobodno vrijeme, jer često ima po 10 -11 časova dnevno u obje škole, računajući probe hora ili orkestra. Naravno, kao vrstan učenik muzičke škole, u klasi iskusnog pedagoga  Nedžada Isabegovića, ona je često angažovana i na javnim manifestacijama u gradu, zatim na koncertima ili smotrama u okviru MZK-a ,,Sava’’.

O svojim planovima i budućnosti Jelena još nije čvrsto odlučila, jer se dvoumi između medicine i muzike. O tome će definitivno odlučiti tek za godinu dana, kada završi osnovnu školu, u kojoj, takođe, služi za primjer ostalim učenicima.
 
Semberija info (,,Semberske novine’’ 1985. godine)