Zabilježeno u takozvanoj visokoj Semberiji: Maskirna čeka :: Semberija INFO ::

 

Zabilježeno u takozvanoj visokoj Semberiji: Maskirna čeka


Da su lovci domišljati i da vole da ugode sebi, a i da sve pripreme kako bi imali što uspješniji ulov, potvrđuje i ova neobična čeka. Čeka je napravljena u ,,maskirnom stilu'' i potpuno se uklopila u ambijent. Napravljena je u neposrednoj blizini puta u Čađavici, u dnu njive, a na samoj ivici šume.

Inače, lovci danima biraju najbolje mjesto gdje će smjestiti svoju osmatračnicu. Tako je izabrana lokacija i za ovu maskirnu čeku iz koje ,,puca pogled'' široko u krug.

- Ja sam u svoju čeku stavio fotelju, jer sam već u poodmaklim godinama, pa mi treba da se ugodno smjestim dok osmatram okolinu. U čeku često odem i van lovne sezone, ponesem nešto da zamezim, malo ,,ljute'' i koje hladno pivo i tu provedem po nekoliko sati. Dušu odmorim, a malo i odrijemam. To mi je pravi gušt. Biti sam sa prirodom i osluškivati je, nema boljeg ugođaja'', kaže jedan lovac koji nije želio da se predstavi.

- Nije bitno moje ime, mnogo je nas ovakvih lovaca. Volimo prirodu, druženje, a i uživanje. Pridružite nam se, uživaćete i vi'', poručuje na kraju.

​Semberija info - V. Zelenović