NENAD ĆURIĆ, BORAC KOJI SE NE PREDAJE :: Semberija INFO ::

 

NENAD ĆURIĆ, BORAC KOJI SE NE PREDAJE


Nenad Ćurić iz Donjeg Broca pravi je primjer da čovjek može da bude pravi borac i da prebrodi nedaće koje život zna da donese.

Kada su bile katastrofalne poplave u Semberiji,  Nenad je izgubio 54 ovce i ostao bez improvizovanog krova nad glavom. Iako se od djetinjstva bori sa distrofijom, što mu otežava svakodnevni život,  Nenad je borac od malih nogu, a takav je bio i kada je imao veliku štetu od poplava koje su nanijele najveću štetu upravo u selima ka Rači gdje je i njegovo selo.

U tom teškom periodu najveću pomoć i podršku dobio je, kako kaže Ćurić, od gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića koji mu je od sopstvenih sredstava kupio osam ovaca i ovna.

“To gradonačelniku Mići Mićiću nikad neću zaboraviti. Ja pomoć nisam tražio, sam je ponudio novac ili ovce. Ja sam rekao novac ne mogu uzeti, a za ovce bih bio neizmjerno zahvalan”, kaže Ćurić za portal “Semberija info”. Sada zahvaljujući tom malom početnom stadu, ima stado od 80-tak ovaca i jagnjadi. Uspio je kupiti od prodaje jagnjadi i konja, nekoliko svinja...Napravio je kuću, a u pomoć su pritekli dobri ljudi i prijatelji.
I ovaj put gradonačelnik Mićić je pomogao pri kupovini crijepa za kuću u kojoj  Nenad živi sa ocem. Izrazio je želju da ga posjeti gradonačelnik kako bi mu pokazao sadašnje stado i svoje skromno imanje.

Podrška Fondacije “Darko Dare - Boško Vuković”

Predstavnici ove humanitarne organizacije posjetili su Ćurića i uručili mu vaskršnji paket, na čemu se Nenad zahvalio i čestitao svima koji slave nastupajući Vaskrs.

Semberija info (Z.Kusmuk)