NAJVIŠE SE KUPUJU BUKETI CVIJEĆA I CVJETNI ARANŽMANI :: Semberija INFO ::

 

NAJVIŠE SE KUPUJU BUKETI CVIJEĆA I CVJETNI ARANŽMANI


Dragana Mlađenović iz Cvjećare „Čarolija“, koja se nalazi pored kanala Dašnica,  kod supermarketa „Bost“, kaže da se već uveliko osjeti praznična euforija pred 8. mart, te da veliki broj naših sugrađana kupuje poklone za drage ženske osobe, majke, bake, sestre, supruge, djevojke, prijateljice, strine, tetke...

-Najviše se kupuju buketi cvijeća i cvjetni aranžmani za mlađe dame, a za starije sobno ukrasno cvijeće, ali i tu nema pravila. Pripremili smo veliki broj cvjetnih aranžamana u korpicama sa orhidejama, ali i sa drugim vrstama cvijeća. U ponudi su razni buketi, a kupac može da traži i buket od cvijeća po želji“, kaže Mlađenovićeva. Prema njenim riječima, u ponudi je i veliki broj aranžamana sa kaktusima i dekorativnim kamenčićima, što je cvijeće kojem nije potrebna veliku pažnja za njegu. U Cvjećari „Čarolija“ u ponudi imaju više od 200 prelijepih aranžmana i buketa, veliki izbor orhideja, te saksijskog cvijeća, kao što su dracena, šaflera, ciklame, krasula - drvo novca, ženska sreća, benjamin, solanum koji asocira na drvo sa malim narandžama,  i brojno drugo cvijeće... Imaju i kutak sa velikim brojem raznih dekorativnih i drugih predmeta koji se mogu kupiti na poklon dragoj osobi.



-Svaki poklon je prelijep, a mi imamo za Osmi mart odličnu ponudu. Za one koji nisu u mogućnosti da kupe buket ili cvjetni aranžman, imamo u ponudi veliki broj karanfila po pristupačnoj cijeni od 1,5 konvertibilnu marku'', dodala je Mlađenovićeva.



I ostale cvjećare u gradu pripremile su bogatu ponudu za Osmi mart, a cvijeće se može kupiti i na improvizovanim tezgama u centru grada.

portal Semberija info (Z.Kusmuk)