TATJANA BLAGOJEVIĆ, DIREKTOR AGENCIJE ZA MALA I SREDNjA PREDUZEĆA GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

TATJANA BLAGOJEVIĆ, DIREKTOR AGENCIJE ZA MALA I SREDNjA PREDUZEĆA GRADA BIJELjINA


1.Šta smatrate svojim najvećim uspjehom u životu?
Po meni svaki dan je uspjeh, kada ustanem zdrava svako jutro i nabacim osmjeh na lice, krenuvši u nove pobjede. Inače moj lični uspjeh je kada znam da sam nekome pomogla u bilo kom segmentu, a naročito nekome kome je pomoć prijeko potrebna. Iskren osmjeh na nečijem licu, izazvan vašom zaslugom, je, po meni, nešto neprocjenjivo. To što sam ostala uvijek prizemna,skromna i vaspitana je uspjeh mojih roditenja.
 
2. Koja je to profesija kojom ste u mladosti priželjkivali da se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao?
U mladosti sam htjela da budem pedijatar, jer jako volim djecu i dan - danas to su moji najbolji drugari, ali, nažalost, nakon završene srednje škole životni pravac se okrenuo u skroz drugom kursu.
 Poziv ljekar,a koji sam željela, se znatno razlikuje od poziva ekonomiste i posla kojim se danas bavim, i uvijek će mi ostati kao neostvarena želja.
 
3. Koja knjiga, film ili predstava su na vas ostavili utisak poslednjih godina?
Knjiga „Koliba“, koju sam dobila od moje prijateljice Jelene Dabić po gubitku majke. Uvijek ću joj biti zahvalna zbog toga, jer mi je ta knjiga dala odgovore na pitanja koje ja u tom momentu nisam mogla da prebrodim. Nakon par godina „Koliba“ je ekranizovana. Takođe mi je to film koji rado pogledam s vremena na vrijeme.
Predstava „Grobnica za Borisa Davidoviča“- volim dramaturgiju.

4. Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujete slobodno vrijeme?
Dosta vremena provodim u prirodi, to me relaksira. Volim borilače sportove kojima sam se bavila do posljednjih par godina.
Moja najveća strast je vožnja motora. Trenutno vozim motor u kategoriji 650 kubika, vrsta motora ,,enduro’’.
 
5. Šta bi, po Vašem mišljenju, trebalo unaprijediti u Bijeljini?
Ja svoj grad volim najviše na svijetu,mada bi prirodni okoliš izvan grada trebalo unaprijediti, u smislu kampova, vikend - naselja, prostora u prirodi za porodice, jer mislim da imamo dosta prirodnog potencijala. U gradu konkretno više zelenih površina, fontana (jer imamo topla ljeta), označenih pješačkih i biciklističkih staza.
 
6. Kako Bijeljinu i Semberiju vidite u budućnosti?
Voljela bih da vidim ambiciozan projekat naših arhitekata kojim bi se zgrade i soliteri pretvarali u samoodržive ekosisteme, a Semberiju vidim kao najveći turistički centar u regiji, sa impozantnim akva - parkom.

Semberija info