ZORICA GAVRIĆ, PRODAVAČICA VOĆA I POVRĆA NA ZELENOJ PIJACI U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

ZORICA GAVRIĆ, PRODAVAČICA VOĆA I POVRĆA NA ZELENOJ PIJACI U BIJELjINI


„Mnogi bi da zarade, a da ništa ne rade“

Zorica Gavrić nije imala stalni posao i odlučila je da počne zarađivati za život prodavajući voće i povrće na bijeljinskoj zelenoj pijaci.

-Većina nezaposlenih lica se žali da nemaju posao, a samim tim ni prihod za život...Ako već nema posla, sami moramo naći rješenje za egzistenciju porodice i djece. Iz tih razloga sam odlučila da počnem sa prodajom voća i povrća na zelenoj pijaci’’, kaže Gavrićeva koja živi u Bijeljini, a rodom je iz Zabrđa kod Ugljevika.

Iako se njena tezga, prepuna lijepo sortiranog voća i povrća, nalazi u unutrašnjosti pijace, a ne u centralnoj zoni gdje dnevno prodefiluje najveći broj kupaca, Zorica kaže da je stekla veliki broj mušterija, zahvaljujući dobroj i kvalitetnoj ponudi i ljubaznošću prema kupcima. Proizvode, razno voće i povrće, kako kaže, nabavlja od nekoliko semeberskih poljoprivrednih proizvođača, a ukoliko oni nemaju nešto u određenom trenutku, postoje i drugi dobavljači.

-„Važan je kvalitet proizvoda. Imam redovne mušterije, a to znači da  su zadovoljni kvalitetom i raznovrsnošću proizvoda. Smatram da je ljubaznost prema kupcu jako bitna zbog čega nastojim da svaku mušteriju dočekam sa osmijehom’’, kaže  Gavrićeva. 

Semberija INFO/Z. Kusmuk