Zlatan Lazarević, direktor Agrarnog fonda: Djela najbolje govore o ljudima :: Semberija INFO ::

 

Zlatan Lazarević, direktor Agrarnog fonda: Djela najbolje govore o ljudima


Zahvaljujući Kompenzacionom fondu Republike Srpske koji je u avgustu uplatio tri miliona maraka na račun Agrarnog fonda za ruralni razvoj, asfaltirano je 18 kilometara puteva u 42 mjesne zajednice na području Semberije. Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević ističe da u ovako kratkom roku nikada nije urađen ovako veliki posao, a ispoštovane su sve zakonske procedure za realizaciju zahtjevnog posla.

- Do sada su završeni radovi na 53 lokacije od 58, koliko će u Semberiji biti asfaltirano puteva sredstvima Vlade Srpske, u režiji Agrarnog fonda. Za tri mjeseca smo uradili posao koji, poređenja radi, može da ispuni jedan gradonačelnik u svom četvorogodišnjem mandatu”, kaže za portal ,,Semberija info'' Lazarević i dodaje da je uporedo sa asfaltiranjem rađeno i na uređenju ulične rasvjete koja je do sada završena u 15 mjesnih zajednica.

- Moram istaći da ima mjesnih zajednica koje nisu dostavile svoje prijedloge, a ima i onih koje su dostavile prijedloge koji nisu u skladu sa dogovorom postignutim u avgustu sa svim savjetima mjesnih zajednica. Prijedlozi nekih mjesnih zajednica vrijedni 300.000 KM i 400.000 KM ostavljeni za neko drugo vrijeme, s obzirom na to da planiramo da i u narednom periodu dogovorimo aranžman sa Vladom RS i nastavimo ovaj posao”, kaže Lazarević i pojašnjava da je Agrarni fond uradio više infrastrukture u semberskim selima za mjesec dana, nego što su gradonačelnik i njegova administracija za dvije godine mandata”.

- Agrarni fond je ekspresno proveo sve procedure koje su bile potrebne i sa 14 zaposlenih pokazali smo kako se može i treba raditi. Svaki metar asfalta rađen je isključivo, na prijedlog mjesne zajednice. O tome šta se trebalo raditi i šta će se raditi na pobošljanju infrastrukture na selu, odluku će donositi građani preko izabranih savjeta mjesnih zajednica, tačnije preko svojih legitimno izabranih komšija, a ne gradonačelnik, kao ni bilo ko iz Gradske uprave ili Agrarnog fonda. Naglašavam da je ovakvim djelovanjem skupštinska većina okupljena u Koaliciji „Dogovor za Bijeljinu“ pokazala gradonačelniku da nema koristi od političkog prepucavanja, jer samo djela govore”, kaže Lazarević.

Dodaje i da će se uslov za isplatu podsticaja poljoprivrednicima iz Agrarnog fonda stvoriti nakon sljedeće sjednice Skupštine grada,  koja treba da bude održana do kraja decembra, kad će biti usvojen budžet za 2023 godinu.
-Princip rada Agrarnog fona je da svi poljoprivrednici imaju isti tretman i da im podsticaji budu isplaćeni istog dana”, zaključuje za ,,Semberija info'' Lazarević.


Semberske novine - Semberija info