JOŠ JEDNA NAGRADA ZA TALENTOVANOG HARMONIKAŠA :: Semberija INFO ::

 

JOŠ JEDNA NAGRADA ZA TALENTOVANOG HARMONIKAŠA


Desetogodišnji Miodrag Vuković, koji je završio treći razred Osnovne škole “Sveti Sava” u Bijeljini, a istovremeno pohađa i prvi razred Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković” kod profesora Slaviše Perića, već od malih nogu, praktično od svoje treće i četvrte godine iskazao je nesumnjiv talenat i dar za harmoniku. O nadarenosti i vanserijskom talentu ovog malog harmonikaša govore brojne nagrade koje su osvojene na školskim, republičkim i regionalnim takmičenjima.

Na nedavno održanom “Harmonika festu” , Međunarodnom festivalu harmonike u Tivtu, u Crnoj Gori, mladi bijeljinski harmonikaš osvojio je prvu nagradu u svojoj kategoriji. Inače , “Harmonika fest” je prvi međunarodni muzički festival za harmoniku u Crnoj Gori. Osnovan je 2010. godine na Cetinju, gdje je i održavan do 2014. godine.  Od tada festival dočekuje takmičare i publiku u prelijepom primorskom gradu Tivtu. Festival u Tivtu afirmiše harmonikaše svih profila i njeguje umjetničko sviranje na harmonici. Organizuje ga nevladino Udruženje “Harmonika Montenegrina” iz Podgorice.


U aprilu prošle, kao i u aprilu ove godine, na Trinaestom i Četrnaestom međunarodnom festivalu “Dani harmonike” u Ugljeviku, mladi Miodrag Vuković takođe je osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji.


Prije dvije godine osvojio je prvu nagradu i na Internacionalnom muzičkom takmičenju “Akordeon fest” u Gracu, u Austriji.  S obzirom na to da su i regionalni muzički stručnjaci prepoznali vrijednost njegovog muziciranja, od njega možemo očekivati još puno diploma i nagrada u narednom periodu.

Semberija info