Druženje djece sa KiM i Semberije u Eko-kampu "Jezera" :: Semberija INFO ::

 

Druženje djece sa KiM i Semberije u Eko-kampu "Jezera"


Smijeh, graja i radost ispunili su prostor Eko-kampa "Jezera" u kojem je boravilo stotinjak mališana sa Kosova i Metohije i njihovih bijeljinskih vršnjaka, koje je posjetio i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
Iz Kline, Goraždevca i Gračanice u Bijeljinu je stiglo 44 učenika i pet nastavnika koji su tokom sedmodnevnog boravka smješteni kod semberskih porodica.



- Banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji osmi put sprovodi projekat "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske". Bijeljina se svake godine odazove pozivu da bude domaćin ovim mališanima. U saradnji sa udruženjem "Eko put" danas smo im organizovali dan u Eko-kampu "Jezera", kako bi se zabavili, družili ali i da bismo im pokazali dio prirode koju nastojimo da sačuvamo - istakao je Mićić.



Snežana Jagodić Vujić iz udruženja "Eko put" izrazila je zadovoljstvo što djeca sa KiM provode jedan dan u kampu "Jezera".
- Pored plovidbe čamcima po jezeru, i igara kao što su navlačenje konopca i trka sa kašikom u jajetu, mališani će imati priliku da čuju nešto i o eko-sistemu rijeke Drine, jer oni su jedni od budućih nosilaca zaštite prirode na našem području Jugoistočne Evrope - poručila je Jagodić Vujić.

Grad Bijeljina