POČELA 11. KOLONIJA DJEČIJEG PRIJATELjSTVA :: Semberija INFO ::

 

POČELA 11. KOLONIJA DJEČIJEG PRIJATELjSTVA


U Dječijem vrtiću “Čika Jova Zmaj“ danas je svečano otvorena manifestacija“Kolonija dječijeg prijateljstva“ kojoj su prisustvovali mališani iz Sombora, Vukovara, Šapca, Cetinja, Štipa, Banja Luke, te domaćina Bijeljine. 

Nakon podizanja zastave i intoniranja himne “Vrtić cvjeta“, Koloniju je otvorio gradonačelnik Mićo Mićić koji je mališanima poželio prijatan boravak u Bijeljini. 

- Želim vam uspješnu ovogodišnju Koloniju dječijeg prijateljstva, dobrodošli u Bijeljinu.  Lijepo se družite sa drugarima iz drugih gradova i iz Bijeljine ponesite lijepe uspomene, rekao je gradonačelnik Mićo Mićić koji će za učesnike manifestacije organizovati i prijem u Gradskoj upravi.



Slaviša Vujanović, direktor Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj“, zahvalio se mališanima koji su prešli dug put kako bi se družili sa vršnjacima iz drugih gradova i ujedno podsjetio da je ovo drugi put da je Bijeljina domaćin kolonije.

-Trudićemo se da budemo dobri domaćini i da naš vrtić i naš grad predstavimo u najboljem svjetlu. Želimo da ponesete lijepe uspomene na ovo druženje, da nam se ponovo vratite, da nas posjetite i sa svojim roditeljima,  rekao je Vujanović.

Manifestacija “Kolonija dječijeg prijateljstva- Bijeljina 2019“ trajaće od devetog do 15. juna, a mališani će u tom periodu učestvovati u različitim muzičkim priredbama, pozorišnim predstavama, ali idrugim sadržajima koje su za njih priredili domaćini. 

-Tokom sedam dana druženja  djeca će imati priliku da upoznaju grad Bijeljinu, Etno selo “Stanišići“, da na priredbi pokažu svoje umijeće, da učestvuju u Maloj olimpijadi, kažu u Dječijem vrtiću “Čika Jova Zmaj“ naglašavajući da će, prije svega, da se druže i igraju sa djecom iz drugih gradova. 

O KOLONIJI DJEČIJEG PRIJATELjSTVA

Godine 1980. u Vukovaru je potpisana Povelja o trajnoj saradnji predškolskih ustanova gradova Banja Luke, Cetinja, Ohrida, Peći, Sombora, Šapca, Velenja i Vukovara.  Sve do 1990. godine trajalo je druženje, unapređivala praksa, obogaćivali sadržaji vaspitno-obrazovnog rada, razmjenjivala iskustva, razvijala saradnja. Saradnja je obnovljena 2008. godine na Cetinju, a tada se Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj“ pridružuje Koloniji dječijeg prijateljstva.   

-U proteklih 10 godina družili smo se u Banja Luci, Somboru, Šapcu, Štipu i Cetinju. Naš vrtić bio je domaćin 2012. godine, a ove godine, što nas izuzetno raduje, opet ugošćavamo drage učesnike Kolonije dječijeg prijateljstva. Dosadašnji susreti su nam pružili priliku da se bolje upoznamo i obogatimo kako naš um, tako i našu dušu, te pružimo djeci priliku da se međusobno upoznaju i ostvare prijateljstva sa drugarima iz drugih gradova, kaže direktor Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović,  navodeći da će u ovogodišnjoj koloniji učestvovati mališani iz sedam gradova i pet država (Srbije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine). Iz svakog grada u Bijeljinu je stiglo po desetoro djece, po dva vaspitača, te direktor i stručni saradnici, oni će sedam dana biti gosti vrtića “Čika Jova Zmaj“ i našeg grada.

SemberijaINFO
foto: B.Milošević