TRI KĆERE BRAČNOM PARU RADIĆ ULjEPŠALE I UPOTPUNILE ŽIVOT :: Semberija INFO ::

 

TRI KĆERE BRAČNOM PARU RADIĆ ULjEPŠALE I UPOTPUNILE ŽIVOT


Foto
Prateći trag višečlanih porodica, taj trag nas je ovaj put odveo u sembersko selo Glavičice, u dom porodice Radić.
 
Porodicu Radić čine mama Mirjana, koja je nezaposlena, ali nikada bez posla kod kuće, tata Slobodan, koji je zaposlen u Mlinu „Stojanović“ u Ruhotini i tri prekrasne djevojke Milkica (22), koja je završna godina na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini, Lela (20), koja je zaposlena, a  završila je srednju Ekonomsku školu u Bijeljini i mjezimica Jana (10), koja je učenica četvrtog razreda Osnove škole „Ćirilo i Metodije“ u Glavičicama.


 
Slobodan Radić, ,,glava porodice’’, za „Semberija info“ je rekao da su se supruga Mirjana i on upoznali na jednoj rođendanskoj proslavi, sada već davne  1996, a u brak stupili 1998. godine.
-Ljubav i poštovanje, koje je počelo te davne 1996. godine i danas traje. Nakon godinu dana od stupanja u brak, naš život je uljepšala kćerka Milkica, koja je rođena 1999. godine, zatim 2001. godine dobili smo Lelu, a mjezimica Jana 2012. godine uljepšala nam je porodicu. Kao roditelj mogu reći da su sestre jako složne, vole se i uvijek su tu jedna za drugu. Jako su posvećene mjezimici Jani, veoma paze na nju i rado joj pomažu oko školskih obaveza. Ni jedan posao im nije težak, uvijek su tu da priteknu u pomoć, kad god je potrebno. Moram istaći da se u kuhinji veoma dobro snalaze, a posebno kada su slatkiši u pitanju“, ponosno i sa osmijehom ističe Slobodan Radić.
 
Mama Mirjana naglašava, da je život u njihovoj porodici pun smijeha i pozitivne energije, ali da joj je žao što se nisu odlučili bar na još jedno dijete. Kaže da je sada priličnije da postanu baka i deka.
-Trudimo se da živimo skromno i tome smo učili, ali i još uvijek učimo našu djecu. Svi imamo svoje obaveze, ali smo mi jedna od onih porodica koja se svaki dan okupi za porodičnom trpezom. Zajedno obavljamo sve kućne poslove, ali i oko kuće. Najvažnije je da svi pomažemo jedni drugima, jer sve je lakše kada smo zajedno. U ovim proljećnim danima zajedno sa kćerkama uređujemo dvorište i sadimo cvijeće. Svakom velikom prazniku se radujemo, a kod nas su već počele i pripreme za Vaskrs“, rekla je za ,,Semberija info’’ Mirjana Radić.


 
Bračni par Radić kaže da nije bila teška odluka imati troje djece, jer su za njih djeca ukras svijeta.
-Sa djecom je uvijek zabavno, jer su oni život, snaga i radost. Oni nam daju energiju da pređemo sve prepreke. Nekada smo tužni i neraspoloženi, ali zbog njih se trudimo da sve to zaboravimo“, kazali su Radići i dodali da je roditeljstvo jedna velika odgovornost, jer, kako naglašavaju, za život pripremate mlado i nezrelo biće.

-Roditelj je dužan da svojim primjerom pokuša da usmjeri svoju djecu na pravi put, a to je jedan veliki zadatak, jer djeca su najveća radost na svijetu. Sa našim kćerkama razgovaramo o svemu, kao da smo drugari, jer je razgovor jako bitan. Takođe, treba imati strpljenja i saslušati djecu, kao i njihovo mišljenje, jer nema većeg prijatelja od porodice“, istakao je bračni par Radić i dodao da  svi treba da budu istrajni u onome što žele i da se vode svojim srcem.

-Najvažnije je međusobno poštovanje i razumijevanje, a dijete je jedina prava sreća. Prijatelji odu, ali djecu kada rodiš, imaš za šta da živiš i koga da voliš“, poručili su, na kraju, Slobodan i Mirjana Radić.
 
(Semberija info)