RADUJE ME ČINjENICA DA SE BUDI SVIJEST ŽENA O ZNAČAJU REDOVNIH GINEKOLOŠKIH PREGLEDA :: Semberija INFO ::

 

RADUJE ME ČINjENICA DA SE BUDI SVIJEST ŽENA O ZNAČAJU REDOVNIH GINEKOLOŠKIH PREGLEDA


Govoreći o Ambulanti za specijalističke konsultacije iz ginekologije, direktor Doma zdravlja primarijus dr Danijela Đukin kaže za ,,Semberija info'' da je raduje činjenica da se budi svijest žena o značaju redovnih ginekoloških pregleda.

-Trudimo se da iz dana u dan pružamo sve kvalitetniju uslugu, da nabavljamo novu medicinsku opremu, da imamo kvalitetne ljekare i medicinsko osoblje, jer zdravlje naših sugrađana nam je izuzetno važno. Ponosna sam na rad Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, gdje rade tri ljekara, specijalisti ginekologije, a imamo i jednu doktorku na specijalizaciji.

Pored dr Bojana Stevića i dr Milana Arsenovića, dio naše porodice je i ginekolog dr Evica Lazić iz Sremske Mitrovice, a svakako, tu su i medicinske sestre.

-Svi oni čine vrhunski tim ljudi koji su na usluzi našim pacijenatkinjama“, kaže dr Đukin i podsjeća da pored ambulante u centralnom objektu Doma zdravlja, koja radi u dvije smjene, imaju i jednom sedmično, organizovan rad u ambulanti u Janji.

Sistem zakazivanja pacijentkinja koje su registrovane u Domu zdravlja funkcioniše na način da se zakazujete pozivom na broj telefona 055-415-220, ili dođete lično na recepciju u ambulanti, gdje dobijate termin za pregled. Ukoliko su u pitanju hitna stanja, prijem se vrši odmah.

Dr Đukin naglašava da se briga o zdravlju sugrađanki ne obavlja samo u ambulantama u Bijeljini i Janji, već da se redovno organizuju i pregledi pacijentkinja u sektorskim ambulantama.

-Pandemija je privremeno stala na put ovom, za nas, veoma važnom zadatku, ali drage naše sugrađanke, mi smo već započeli aktivnosti preventivnih pregleda koje ćemo kontinuirano provoditi u narednim danima i mjesecima, a kako to naš narod kaže, doći ćemo na noge onima koji iz nekih subjektivnih ili objektivnih razloga, ne dolaze na redovne preglede u Dom zdravlja“, poručila je za ,,Semberija info'' dr Đukin.

Semberija info