BJEŽALA OD VARJAČE I KECELjE, A NA KRAJU SE ZDRUŽILA I UDRUŽILA SA NjIMA :: Semberija INFO ::

 

BJEŽALA OD VARJAČE I KECELjE, A NA KRAJU SE ZDRUŽILA I UDRUŽILA SA NjIMA


Iza fejsbuk i instragam stranice, koja postoji od 2020. godine, „Đakonije sa brašnom“, krije se mlada i veoma talentovana žena koja u svojoj kuhinji priprema razna ukusna peciva, kuvana jela, ali i poslastice, a ona je Nataša Jovanović Stevanović.

Nataša Jovanović Stevanović svoju priču za „Semberija info“ počela je tako što je rekla da kad se udala uopšte nije znala da kuva.

-Počela sam da kuvam kada sam se udala, do tada nisam znala ništa. Nisam razmažena, ali od malih nogu sam bježala od šporeta i od svega što ima veze sa kuhinjom. Ali, udaja je sve promijenila, a razlog tome je što kuvate za voljenu osobu, životnog partnera. Počela sam sa kiflicama. Na početku se dešavalo da kiflice iz punih plehova završe u smeću, ali to me nije navelo da odustanem, nego mi je dalo motiv da uspijem. U braku sam počela da uživam u kuvanju, pustim sebi muziku, svežem kecelju, uzmem varjaču u ruke i pustim mašti na volju“, rekla je za ,,Semberija info’’ Nataša Jovanović Stevanović.
 

Podsjetila je, da je njena priča sa „Đakonijama od brašna“ počela kada su ona i njen suprug proslavljali prvu godišnjicu braka.

-Tada sam napravila razna peciva, jer smo imali goste na večeri. Svi su bili oduševljeni kako izgledom, tako i ukusom mojih delicija. Isto veče, kada smo ispratili goste, dok sam raspremala sto i kuhinju, došla sam na ideju da otvorim instagram profil i da objavljujem fotografije svojih đakonija. To mi je na početku bio hobi, jer tada nisam bila zaposlena. Najprije su to bila peciva, a polako su na red dolazile poslastice, pa i glavna jela“, rekla je Nataša Jovanović Stevanović.
 
Ova mlada kuvarica kaže da je na ideju da napravi blog došla tako što su joj se na instagramu u porukama javljale žene da je pitaju za recepte.
 

-Nakon toga, počela sam ispod fotografija da objavljujem i recepte, kao i svi ostali fud blogeri. Vremenom se pročulo za mene  i moje kulinarstvo, pa su počele da me prate i žene iz regiona, a ne samo iz naše sredine. Na početku, ali i sada, samo se nižu pozitivni komentari, ali pravi vjetar u leđa mi daje to, da kada pripremaju po mojim receptima, pošalju mi šta su napravili ili objave fotografije i označe me na njima. To je samo znak da to što radim ima smisla i iz dana u dan broj mojih pratilaca raste“, kazala je mlada kuvarica Nataša.

Rekla je da je ozbiljno počela da shvata da radi pravu stvar, kada je dobila ponudu da reklamira, lokalnu „Ming kafu“, uz svoje đakonije, ali kada su počeli da je prate i poznatiji fud blogeri i ostavljaju komentare podrške, jer u ovom poslu, kako tvrdi Nataša, svi se podržavaju i kolegijalnost je na zavidnom nivou, tek tada je shvatila da radi pravu stvar. Kako vrijeme prolazi, prema njenim riječima, sve više ima ponuda za saradnju i reklamiranje brendova. Trenutno sarađuje sa  preduzećem „Zp komerc“ iz Vršana i brendom  „Aroma“ iz Visokog. Kaže da je otvorena za svaki vid saradnje, naravno ako se dogovori sa zainteresovanim.
 
Recepte, koje koristi, Jovanovićeva je dobila od svojih bližnjih.
 

-Recepte sam dobila od članova moje porodice, a to su i moja i muževljeva familija, kume, prijatelja... Svi ti recepti su vrijedni kao zlato, a ja ih zapisujem u posebnu svesku. Ako recept preuzmem sa interneta, da li je to od nekog od kolega ili ovako sa interneta, obavezno navedem izvor. Ima recepata koje sam ja modifikovala, prilagodila sebi i svom ukusu, ne mora uvijek sve da bude kako piše, jer kuvanje nam dozvoljava da se izrazimo i kreativno, a i da zadovoljimo svoj ukus. Uglavnom, kuvam po osjećaju. Inspiraciju pronalazim na internetu, stranim sajtovima, a i najmlađa moja seka je ta koja, kao i sva djeca, većinu vremena provodi na društvenim mrežama i predlaže mi šta bih mogla da spremam“, istakla je za ,,Semberija info’’ Nataša Jovanović Stevanović.

Glavni degustator njenih kiflica, ali i jela, kao i najveća podrška u ovom poslu, je njen suprug Vladimir.

-Pored podrške mog supruga, najveća podrška su mi i moje sestre - Teodora i Nikolina. Teodora je moj glavni kritičar, a Nikolina fotograf, jer ja nisam talentovna za to. Tu je i neizbježna podrška mnogočlane porodice, gdje spadaju suprugova i moja porodica, kao i prijatelji. Oni su ti koji će mi uvijek dati dobronamjeran savjet, a i kritiku“, istakla je Nataša.

Za kraj Nataša za „Semberija info“ kaže da je njen glavni snabdjevač sastojaka za đakonije njena baka Stana.
-Sve sastojke, koje koristim, dobijam od moje bake Stane. Ona živi na selu i znam da je sve što dobijem od nje, zdravo i svježe. Jer, baka zna šta je najbolje za njenu djecu“, ponosno je rekla mlada kuvarica Nataša.
 

Na instagram i fejsbuk profilima pod nazivom „Đakonije sa brašnom“, ali i na sajtu možete pogledati šta ova mlada osoba mijesi i kuva, a, naravno, i nešto pripremiti po njenom receptu.
 
Semberija info