SUPERVIZOR I VIDEONADZOR SA GRANE :: Semberija INFO ::

 

SUPERVIZOR I VIDEONADZOR SA GRANE


Bijeli pijetao, koji se može vidjeti tokom svih godišnjih doba i vremenskih uslova  na grani drveta u dvorištu Nađije Bišanović iz Bijeljine, postao je zaštitni znak parkinga iza bijeljinske biblioteke.

Nađija Bišanović, vlasnica pjetla, za portal Semberija info kaže da je on prije tri godine samo sletio na ogradu i tu je i ostao do danas.

-Sam se spustio u dvorište, tada je bio baš mali. Nahranila sam ga i tako je i ostao tu do danas. Jedna prijateljica mi je donijela kućicu za njega, a komšije koje naplaćuju parking su mi pomogle da je postavimo.  U kućici nije htio da spava, samo na grani. Kasnije je jedan komšija došao na ideju da ga „oženimo“ i na pijaci je kupio jednu kokicu. Moj sin je napravio mali kokošinjac za njih dvoje, ali on nije htio da siđe sa drveta, pa je ona otišla za njim. Preko dana su se družili u dvorištu. Poslije nekog vremena, komšinica frizerka me pitala za piliće, oni se izegli, a ja ih uopšte nisam čula. Primijetila sam da kokica nikako ne izlazi iz kućice, ali nisam znala zbog čega. Kad sam pogledala ono šest pilića. Nisam znala šta ću sa njima, jer ih ne smijem držati u dvorištu, čak ni pijetla, ali ne može niko da ga uhvati. Kokica i pilići su bili neko vrijeme u malom kokošinjcu. Kada smo sređivali dvorište, jedan majstor me je pitao da li bi mu dala kokošku, ali ja sam mu dala i piliće, jer ne smijem da ih imam u dvorištu. Primijetila sam da pijetao pati za njima, ali, nažalost, tako je kako je“, rekla je Nađija Bišanović.

Dodala je da će on biti sa njima tu do Božije sudbine.



Zaposleni u Parking servisu Grada Bijeljina kažu da je on sa njima već godinama , da ih kukurikanjem dočekuje kada dolaze na posao i ispraća kada odlaze kući.

-On je naš simbol, zaštitni znak, supervizor i videonadzor. Sa nama je ovdje već treća godina, a pored bake koja je njegova vlasnica i mi ga hranimo. Slike našeg pjetla nalaze se u cijelom svijetu, ko god ga je primijetio  obavezno ga je fotografisao, a djeca ga obožavaju“, rekli su zaposleni u Parking servisu.

Semberija info