RETROVIZOR: KO SU BILI NAJBOLjI? :: Semberija INFO ::

 

RETROVIZOR: KO SU BILI NAJBOLjI?


U toku je proces izbora najboljih sportista Grada Bijeljina za 2021. godinu. Redakcija „Semberskih novina“ je organizovala većinu od prethodnih 45. manifestacija čuvajući u svojoj arhivi sjećanje na semberske sportiste od kojih su neki obilježili vrijeme za nama dok su neki još uvijek aktivni u sportu.

U narednih nekoliko dana podsjetićemo se pobjednika manifestacije Izbor najboljeg sportiste Grada Bijeljina koji su tokom prethodnih deset godina imali čast da zasluže ovo gradsko priznanje.

Za najboljeg sportistu Grada Bijeljina 2019. godine proglašen je Velibor Đurić, član Fudbalskog kluba „Radnik“.
Velibor Đurić je rođen petog maja 1982. godine u Vlasenici gdje je i započeo fudbalsku karijeru. Igrao je još za FK „Slavija“ i Istočnog Sarajeva gdje je dobrim igrama skrenuo na sebe pažnju kvalitetnijih ekipa. Ubrzo postaje član ekipe Zrinjski iz Mostara, potom slijedi inostrana epizoda u Poljskoj, zatim sarajevski FK „Olimpik“ pa opet HNK „Zrinjski“ i poslije NK „Vitez“. Iz Viteza 2016. godine dolazi u Bijeljinu gdje je sa ekipom FK „Radnik“ osvojio tri titule pobjednika Kupa Republike Srpske i učestvovao u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U sezoni 2018/19. sa ekipom Radnika osvojio je peto mjesto na tebeli Premijer lige BiH što je ekipi iz Balkanske ulice obezbijedilo plasman na evropsku fudbalsku scenu. FK „Radnik“ je tokom ljeta 2019. odigrao dvije kvalifikacione utakmice protiv FK „Spartak“ iz Trnave (Slovačka). U ovom duelu Đurić je postigao drugi gol FK „Radnik“ na evropskoj sceni.

-Velibor Đurić je istinski predvodnik ove sjajne generacije fudbalera, pravi kapiten,najbolji strijelac ekipe i desna ruka svakom treneru i klubu“, pisale su tada „Semberske novine“.

Semberija info