RETROVIZOR: KO SU BILI NAJBOLjI? :: Semberija INFO ::

 

RETROVIZOR: KO SU BILI NAJBOLjI?


U toku je proces izbora najboljih sportista Grada Bijeljina za 2021. godinu. Redakcija „Semberskih novina“ je organizovala većinu od prethodnih 45. manifestacija čuvajući u svojoj arhivi sjećanje na semberske sportiste od kojih su neki obilježili vrijeme za nama dok su neki još uvijek aktivni u sportu.

U narednih nekoliko dana podsjetićemo se pobjednika manifestacije Izbor najboljeg sportiste Grada Bijeljina koji su tokom prethodnih deset godina imali čast da zasluže ovo gradsko priznanje.

Za najboljeg sportistu Grada Bijeljina za 2016. godinu proglašen je fudbaler Marko Obradović, član Fudbalskog kluba „Radnik“. On je bio najbolji igrač i najefikasniji strijelac FK „Radnik“ u istorijskoj godini za ovaj klub. Sezonu 2015/16. FK „Radnik“ je završio kao osvajač Kupa Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući tom uspjehu, bijeljinski Plavi su zaigrali u Ligi Evrope, drugom po važnosti klupskom takmičenju pod okriljem UEFA-e. Najuspješnija godina u istoriji FK „Radnik“ uljepšana je osvajanjem Kupa RS i sedmim mjestom u Premijer ligi BiH. Svega toga teško da bi bilo da su izostali golovi i često odlučujuće asistencije Marka Obradovića. Za nešto manje od četiri godine koliko je proveo u Radniku, on je odigrao 124 zvanične prvenstvene i kup utakmice i postigao 49 golova.

-Ovo priznanje je rezultat svakodnevnog ozbiljnog i napornog rada i treniranja ali istovremeno i podstrek da ovako nastavim i dalje. Želim da se zahvalim mojoj porodici od koje imam nesebičnu podršku, saigračima, trenerima i svim ljudima koji rade u klubu, jer da nije bilo njih i njihovog angažovanja, ni ja ne bih dobio ovo priznanje“, rekao je Marko Obradović prilikom dodjele gradske nagrade.

Sljedeće 2017. godine , za najboljeg sportistu Grada Bijeljina izabran je Slavoljub Budeša, član Kik-boks kluba „Panter“. Te godine Slavoljub je ostvario najveći uspjeh u dotadašnjoj karijeri osvojivši bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u kik-boksu. Pored toga, osvojio je titule šampiona BiH u pojedinačnoj kategoriji u ful kontaktu i lou kiku.


-Ovo je za mene veliko priznanje i zahvalio bih se svima koji su prepoznali uloženi trud i rezultate koje sam postigao. Veliku zahvalnost dugujem i svom treneru Dimitriju Jovanoviću jer je, podjednako kao i ja, zaslužan za rezultate koje sam postigao“, rekao je između ostalog Slavoljub Budeša na ceremoniji proglašenja najuspješnijih sportista.

Semberija info