DJEČIJI VRTIĆ BAJKA :: Semberija INFO ::

 

DJEČIJI VRTIĆ BAJKA


Dječiji vrtić koji se nalazi u Tiršovoj 9, a koji pod imenom „Bajka“ posluje godinu dana, osnovan je prije 35 godina i sve to vrijeme nije prekidan rad. Ova predškolska ustanova prati savremene trendove u radu, a roditeljima i njihovoj djeci sigurna je i mirna baza tokom cijele godine.
 
-Radimo tokom cijele godine radnim danom od 6, 30 do 18, 30 časova, a subotom od 7 do 15 časova. Djeca su raspoređena u tri grupe (jaslička, srednja mješovita i najstarija), kapacitet vrtića je 90 mališana, a za samohrane roditelje i roditelje sa dvoje i više djece u vrtiću, omogućili smo popust, kaže direktorica vrtića Bojana Nikolić. Ova predškolska utanova na raspolaganju ima i muzički studio “One”, gdje su inače snimili himnu vrtića, a tekst i kompozicija su urađeni u vrtiću. Plan zaposlenih u vrtiću je da i ubuduće snimaju dječije numere u muzičkom studiju “One”. Pored svakodnevnih aktivnosti koje inače nude predškolske ustanove, vrtić „Bajka“ za mališane na raspolaganju ima i sportsku dvoranu tokom cijele godine, uz pogodnost da u ljetnom periodu koriste sportske terene na otvorenom. S obzirom da je objekat okružen zelenilom i borovima, polaznici ovog vrtića uživaju blagodetima prirode, a o ovim prednostima govori i podatak da su mališani manje podložni virozama.

NAJTALENTOVANIJI
 
Prema ocjeni predstavnika svih predškolskih ustanova koje su učestvovale u projektu Dječiji svijet najtalentovaniji mališani predškolske ustanove ,,BAJKA“ su:

1. Savo Zekić




2. Teodor Ninić




3. Kosta Ristić


-Sa mališanima često boravimo u prirodi, imamo rekreativne časove, a posebnu pažnju posvećujemo zdravoj ishrani, odnosno kuvanim jelima,  jelima sa što više povrća i žitaricama. Dnevno se pripremaju četiri obroka, a to su doručak, ručak, užina i kasni ručak za djecu koja ostaju u produženom boravku do 18, 30 časova, pojašnjava Nikolićeva. Sa mališanima rade četiri vaspitača, a u ovoj predškolskoj ustanovi nastoje da budu što kreativniji.
 
-Pored svakodnevnih aktivnosti kursa stranih jezika, organizovanjem čestih izleta, trudimo se da naši polaznicima približimo i ostale aktivnosti koje nova tehnološka era nosi sa sobom. Pri tom, ne zaboravljamo ni veoma bitan segment u odrastanju, a to je razvijanje osjećaja za druge, posebno za one koji su u stanju potrebe. Naši mališani i njihovi roditelji uključeni su u humanitarne aktivnosti koje planiramo raditi tokom cijele godine, a trenutno nam je u toku akcija za „Centar u riziku“ i ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u prikupljanju sklatkiša, garderobe za mališane i udžbenike za osnovce, pojašnjava Nikolićeva. Svi koji žele da budu dio ove, ali i narednih humanitarnih akcija, mogu prikupljena sredstva donijeti u vrtić. Više informacija o humanitarnim akcijama, ali i o smještajnim kapacitetima Dječijeg vrtića „Bajka“ možete dobiti na broj telefona 066-802-500.